Hlavní obsah

Hitem jara jsou světlé džíny! Nosí se slimky i volnější střihy a hodí se ke všemu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Více než dvě desítky džínů a žádná modrá? Ano, vidíte dobře. Prostor tentokrát dostanou kalhoty ze světlého denimu, které jsou s jarním šatníkem nerozlučně spjaté. Líbí se vám ve variantně slim, nebo se přikloníte k volnějším střihům?

Článek

Chcete rozšířit svou džínovou sbírku a modré klasiky se vám už sešlo přespříliš? Zaměřte pozornost na světlý denim. Ano, bílá nebo krémová jsou sice choulostivé a v pračce tak stráví víc času než tmavší nohavice, péče se ale v tomto případě vyplatí.

Světlé džíny jsou nesmírně variabilní a budou si rozumět téměř s každým topem nebo halenkou. A navíc v jejich doprovodu skvěle vyniknou všechny módní výrazné barvy, vzory nebo potisky, které jsou s jarní a letní sezonou svázané.

Když hledáte slimky nebo skinny džíny

Patří k vašim oblíbeným kouskům úzké džíny? Pokud se rozhodnete pro světlou variantu, ověřte si, že jsou kalhoty z dostatečně pevné látky, která neprosvítá. Zda je materiál kvalitní a tak akorát strečový, rozhoduje i o tom, jestli vám postavu pěkně stáhne, nebo naopak zdůrazní každou nedokonalost. Sehnat padnoucí světlé slimky je poměrně náročné a je nutné na rovinu říct, že tyhle kalhoty umějí být nemilosrdné. Čekáte-li od nich trochu korekce, vsaďte raději na straight střih nebo méně náročné tmavé slimky.

Foto: Archiv firem

Zleva: Marks & Spencer, 680 Kč. Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 699 Kč. Jacqueline de Yong, 569 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Marks & Spencer, 680 Kč. Noisy May, 999 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: s.Oliver, 1699 Kč. Pull & Bear, 499 KčFoto: Archiv firem

Střihy, které poskytnou prostor

Toužíte po světlých džínách, ale na slimky se necítíte? Porozhlédněte se v obchodech a začněte zkoušet kalhoty s nohavicemi, které se na vás nenalepí. In zůstávají džíny s více či méně rozšířenými konci, ale i ležérní střihy s podtitulem relaxed nebo slouchy. U podobných typů si do kabinky vezměte dvě velikosti – na každé postavě vypadají trochu jinak a samy si vyzkoušíte, jestli vám sluší užší, nebo volnější provedení. S rozpoznáním typu džínů vám pomohou cedulky: vyčtete z nich nejen střih, ale i výšku pasu nebo délku, což alespoň pro základní představu stačí.

Foto: Archiv firem

Zleva: Desigual, 2499 Kč, prodává About You. Esprit, 1699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 799 Kč. Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 499 Kč. Simple, 1802 Kč, prodává ModivoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 1199 Kč. Next, 1615 KčFoto: Archiv firem

Se širokými nohavicemi

Džíny se širokými nohavicemi umí udělat dojem! A přestože jsou už několik sezon v kurzu, spousta žen se jich straní z obavy, že jim nebudou slušet. Jestli se vám široké džíny líbí, nebojte se je v několika střihových exemplářích zkusit. Nejsnadněji se budou vybírat ženám, které mají rovnější postavu bez výrazných křivek, a stejně tak těm, které mají alespoň průměrnou výšku. A nebojte se sedmiosminové varianty: pokud džíny mají vyšší pas a vy ho neschováte, nohy vám nezkrátí a ještě dají vyniknout stylovým botám.

Foto: Archiv firem

Zleva: Esprit, 1699 Kč. Bershka, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Guido Maria Kretschmer, 1499 Kč, prodává About You. Next, 1170 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 799 Kč. H&M, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč. Only, 999 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám