Hlavní obsah
3,2
(142)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pokud jste někdy ochutnali kombinaci lehce slaného arašídového másla a čokolády, asi vás už přesvědčovat nemusíme. Pro ty ostatní: věřte nám, že to chutná báječně. Vyzkoušejte tyto bleskové košíčky.

10 min.
Příprava
2 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 košíčků
Košíčky
  • 100 g hořké čokolády
  • 50 g arašídového másla
Ozdoba
  • 1 hrst pražených nesolených arašídů
Článek

Postup

01.

Čokoládu (nejlépe vysokoprocentní hořkou, ale samozřejmě lze použít i mléčná) ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozehřejte. Pro větší lesk můžete přidat kapku rostlinného tuku či oleje.

02.

Na dno papírových košíčků (velikost je na vás, nám vyhovují ty malinké s 2,5 cm dnem) dejte po malé lžičce čokolády, jen abyste pokryli dno a víc než polovina čokolády vám zbyla. Dejte na 10 minut do mrazáku.

03.

Poté dejte vrstvičku taktéž rozpuštěného arašídového másla a dejte opět do mrazáku zatuhnout.

04.

Přelijte zbytkem čokolády, posypejte drcenými arašídy a nechte dobře zatuhnout. Uchovávejte v chladu, košíčky vydrží asi 3 týdny.

Jaký je váš postoj ke kombinaci slaného a sladkého, může být, nebo ji raději přenecháte jiným?

Reklama

Načítám