Hlavní obsah

Netradiční dovolená v ČR? V sudu, v týpí nebo na stromě

Foto: Safari rezort Hluboká u Borovan

Foto: Safari rezort Hluboká u Borovan

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrodružství, romantika, nevšední zážitky, vůně dálek. Tak by měla vypadat dokonalá dovolená. A víte, co je dobrá zpráva? Že nemusíte cestovat za hranice, to vše najdete i v České republice. Zapomeňte na klasické hotely a penziony a zkuste trochu jiné, netradiční ubytování!

Článek

Ať už na dovolené sníte o romantických večerech při západu slunce, nebo chcete zažít s dětmi trochu toho dobrodružství, být blízko přírodě, nebo objevit kouzlo dalekých zemí, věřte, že nemusíte nutně překročit hranice České republiky. Stačí se jen poohlídnout po místech, která nabízejí opravdu netradiční a doslova zážitkové ubytování.

Za Mongolském do Šternberka

Mongolsko není tradiční dovolenková destinace, ale rozhodně stojí za pozornost. Ale nebojte, nemusíte složitě cestovat tisíce kilometrů do střední Asie, kousek téhle země najdete i u nás. Konkrétně v Českém Šternberku přímo u řeky Sázavy. Je tam mongolský jurtový kemp Altai, který nabízí pohodlí, luxus, ale hlavně neotřelý zážitek.

Vybrat si můžete ze dvou tradičních mongolských jurt – VIP čtyřlůžkové (ta stojí 2500 korun na noc) nebo standardní pětilůžkové (ta stojí 2000 korun na noc). A jako bonus dostanete v ceně i tradiční mongolskou snídani!

Foto: Altai.cz

Přespat v tradiční mongolské jurtě? Jde to v Českém ŠtenberkuFoto: Altai.cz

Pro ty, kdo milují víno

Milujete víno, Pálavu a přemýšlíte, kde a jak strávit romantický víkend ve dvou? Rozhodně se vydejte do rodinného Vinařství pod Hradem, které najdete v Klentnici, v nejvýše položené vesnici na Pálavě. Kromě standardního ubytování v apartmánu tady totiž nabízejí také možnost ubytování v luxusně upravených sudech. Ty tam mají dva a nesou příznačná jména Pálava a Sauvignon.

V každém z nich najdete pohodlnou manželskou postel, zásuvku na 220 V, osvětlení a především úchvatný výhled na krásy vinice. Jedna noc pro dva tam vyjde na 2400 korun, přičemž sudy jsou v provozu od března do poloviny listopadu.

Foto: Vinařství Pod Hradem

Bydlet přímo na vinici a ještě v sudu? Tuhle romantiku nabízí Vinařství Pod HrademFoto: Vinařství Pod Hradem

Když se nebojíte výšek

Malebné Posázaví je samo o sobě velkým lákadlem, ale v osadě Pyskočely u Sázavy najdete ještě něco navíc. Ubytování přímo v korunách stromů!

Tenhle stromový domek je naprostým návratem k přírodě, protože chybí i připojení k elektřině či vodě, zato vám ale nabídne například unikátní výhled na Národní přírodní rezervaci Ve Studeném na levém svahu řeky Sázavy.

Nebojte se ale, úplní poustevníci se z vás nestanou. K disposici budete mít pitnou vodu, vinotéku i vařič, osprchovat se budete moci v přírodní sprše přímo pod domkem. Kdyby bylo chladněji, dá se domek mírně temperovat kamínky, ale teplé oblečení vám poskytne jistotu. Kapacita ubytování jsou dvě standardní lůžka a dvě přistýlky. Cena je 3900 za noc pro dvě osoby včetně snídaně, cena jedné přistýlky je pak dalších 350 korun za noc (opět včetně snídaně).

Foto: Stromhouse.cz

Jestli trpíte závratěmi, nebude tohle pro vás ideální. Pokud se ale výšek nebojíte, ze stromového domu budete jistě nadšeníFoto: Stromhouse.cz

Pohádkové bydlení

Hledáte-li něco, z čeho by byly nadšené především vaše ratolesti, popřemýšlejte o těchto pohádkových houbičkách. Patří k hotelovému resortu Jesenice, takže ubytovaní mohou využít všech služeb, které hotel nabízí (venkovní bazén, vířivky, tenisový kurt, welness služby, solná jeskyně…).

Kapacita jedné houbičky je 4 až 5 osob a její součástí je i WC a koupelna. Cena činí 2990 korun za noc pro dvě osoby se snídaní.

Foto: Hotel Jesenice

Z bydlení v houbičkách budou nadšené především dětiFoto: Hotel Jesenice

Indiánská romantika

Vyzkoušet si alespoň trochu život indiánů a navíc poznat život více než 230 zvířat 25 druhů v jejich přirozeném prostředí? To vše je možné v Safari resortu Hluboká u Borovan. Jednou z nabízených možností ubytování je totiž nocleh ve dvou nebo čtyř lůžkovém teepee, kterých tam je dohromady 13. Vybaveny jsou dřevěnou podlahou, postelemi včetně matrací, lůžkovinami, lampičkami, uzamykatelným boxem, USB připojením a připojením na elektrickou energii 230 V.

Dvoulůžkové teepee pak stojí od 1490 korun za noc, čtyřlůžkové od 2490 korun. A tamní safari si můžete prohlédnout buď při offroad projížďce nebo z balonu, to už je jen na vás.

Foto: Safari rezort Hluboká u Borovan

Noc v teepee ocení děti i zamilované páryFoto: Safari rezort Hluboká u Borovan

Za Afrikou

Za dobrodružstvím jménem safari samozřejmě můžete vyrazit do Afriky, ale kratší a snazší je zajet si do Dvora Králové a tamní zoologické zahrady. A chcete-li si Afriku užít naplno, přespěte tam!

V nabídce je hned několik možností včetně hotelu či bungalovů, ale to pravé dobrodružství zažijete, když zvolíte takzvané glampingy. Jde o velmi prostorné stany v africkém stylu umístěné v těsné blízkosti výběhu afrických zvířat. Z terasy, která je součástí každého stanu, tak můžete nerušeně pozorovat pakoně, žirafy či zebry.

V kempu je sedm stanů pro čtyři osoby a tři XXL stany až pro osm osob. Všechny mají své vlastní sociální zařízení, ledničku, rychlovarnou konvici či gril. V době prázdnin činí cena na jednu noc a dvě osoby 4000 korun (dítě do čtyř let zdarma, nad 4 roky platí 990 korun), přičemž v ceně je snídaně, neomezený vstup do pěší části Safari parku během celého pobytu, a to i po zavírací době, a využití bazénu, vířivky, dětského a multifunkčního hřiště.

Foto: Zoo Dvůr Králové

Zoo ve Dvoře Králové je proslulá svým safari, tak proč v něm i nepřenocovatFoto: Zoo Dvůr Králové

Možná chcete letos zažít to nejobyčejnější, ale zato jedno z nejkouzelnějších ubytování. Stanování! Co si zabalit pod stan? Tyhle vychytávky oceníte!

Reklama

Načítám