Hlavní obsah

Nosíte větší konfekční velikost? Nebojte se slimek ani moderních mom jeans, budou vám slušet

Foto: v-svirido, Shutterstock.com

Foto: v-svirido, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přijdete, vyzkoušíte a za chvíli jste u pokladny. Jestli váš nákup džínů probíhá podobně svižně, nezbývá než gratulovat. Většina žen k nalezení pravého modelu vynaloží mnohem víc úsilí i času. A dvojnásob to platí, pátrají-li po větších velikostech. Jaké modely svědčí plným křivkám?

Článek

Hledáte džíny ve velikosti 44 a výš? Zaměřte pozornost na značky, které nabízejí speciálně označené plus size kolekce. Pak se nemusíte bát, že byste probraly celou hromádku poskládaných kalhot a nenatrefily přitom na jiná písmenka než S, M nebo nanejvýš L. Nejde ale jen o údaj na cedulce. U žen s plnými křivkami je naprosto klíčový vhodně zvolený střih.

Slimky? Klidně!

Máte pocit, že jsou slimky určené výhradně ženám s mírami modelek? Jste vedle. Vhodně zvolené úzké kalhoty totiž dokážou s postavou zázraky. Je ale potřeba dodržet několik pravidel. Na džínách zbytečně nešetřete – materiál kalhot je důležitější, než si myslíte. Kvalitní denim s přídavkem elastanu křivky podrží a mírně stáhne, musí být ale dostatečně pevný, aby se vám nikde nezařezával. U úzkých modelů oceníte také vyšší pas, který střed těla nenásilně stlačí. Pokud mu nefandíte, jděte do klasického mid rise (středně vysokého) pasu.

Chcete po džínách, aby vám opticky zeštíhlily nohy? Vsaďte na jednoduché provedení tmavšího denimu a vyhněte se šisování, které je momentálně stejně mimo módní hru.

A jaký je rozdíl mezi skinny džínami a slimkami? Varianta skinny má být, jak název napovídá, opravdu vyloženě na tělo, zatímco slimky jsou „jen“ úzké. Názvoslovím se ale nenechte zbytečně odradit: když budete zkoušet džíny různých značek, nejspíš se rozdíl mezi těmito skupinami setře.

Zkuste i straight nebo mom jeans

V úzkých kalhotách se necítíte? Přejděte na kompromisní variantu straight. Rovné džíny jsou lichotivé a aktuálně i velmi módní. Mezi ženami je populární také klasický střih bootcut, jehož nohavice se dole nepatrně rozšiřují.

Nebojte se ale jít i do trendy variant, jako jsou mom jeans nebo slim mom jeans. Tahle ležérní varianta s uvolněným střihem vám bude nejspíš svědčit mnohem víc než džíny jen s širokými nohavicemi. Ani ty samozřejmě zakázané nejsou, s křivkami si ale rozumějí ze všech kalhot nejméně.

Nejstylovější plus size džíny

Foto: Archiv firem

Zleva: Slim mom džíny H&M+, 699 Kč. Džíny s širšími nohavicemi Lindex, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Džíny se straight nohavicemi About You Curvy, 909 Kč. Straight džíny Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mom džíny H&M+, 899 Kč. Mom džíny Only Carmakoma, 990 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Slim džíny Kaffe Curve, 1920 Kč, prodává Zalando. Skinny džíny Esprit Curvy, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mom džíny Levi’s Plus, 1680 Kč, prodává Zalando. Džíny C&A, 950 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mom džíny Madewell, 3086 Kč, prodává Nordstrom. Skinny džíny Only Carmakoma, 1149 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Bootcut džíny Bonprix, 479 Kč. Mom džíny Only, 1250 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Bootcut džíny Lane Bryant, 2797 Kč. Strečové slim džíny Bonprix, 749 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Skinny džíny Levi’s Curve, 3425 Kč, prodává Next. Skinny džíny Only, 1125 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Slim džíny C&A, 990 Kč. Slim džíny Zizzi, 1999 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám