Hlavní obsah

Nový trend v nevěře? Když žena zahýbá s kamarádkou

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je vám s ní dobře. Je to kamarádka, rozumí vám, můžete se jí svěřit s čímkoli, obejme vás, když je potřeba, nabídne rameno na vyplakání. Jenže co když psychické propojení přeroste i ve fyzické? Co když se z kamarádky stane milenka, s níž podvádíte svého partnera? Není to prý tak neobvyklé, jak by se mohlo zdát.

Článek

Nemusíte být hned lesba, ženská sexualita je v tomto směru mnohem otevřenější než ta mužská. U většiny žen totiž nejde jen o sex, ale i o emoční propojení. Jednoduše řečeno, chlap se s chlapem jen tak nevyspí, kdežto žena se ženou, když v ní najde nejen fyzické, ale především psychické zalíbení, ano.

Nevěra samozřejmě není nic nového a odborníci popisují jakýsi trend, kdy ženy své partnery podvádí s jinými ženami.

Proč?

Vážně může heterosexuální žena najít uspokojení u jiné ženy? „Věřím tomu, že takové uspokojení najít může, a to hlavně v případě, kdy je její ženství zraněné hrubým a necitlivým přístupem muže,“ říká vztahová koučka a zakladatelka Školy pro ženy Lenka Černá.

V náruči žen tak většinou končí ženy, které jsou nějakým způsobem znavené a zraněné životem s muži. „Vždy je za tím nějaký příběh, není jednotná šablona. A vztah se ženou se pak jeví bezpečným přístavem,“ potvrzuje životní koučka Lucie Mucalová.

U žen nacházejí něhu

Někdy ženy pociťují i menší sexuální nátlak, kterému mohou být  vystaveny. „Jsou v tomto ohledu doopravdy křehké a často se nechávají dobrovolně v intimitě zraňovat, protože mají strach, že když muži nevyhoví, najde si milenku. Od jiné ženy dostanou něhu a pochopení, je zde naslouchání, větší názorová shoda i podobné zážitky, i když třeba traumatické, tak ale pořád shodné,“ vysvětluje Lenka Černá.

A samozřejmě nelze zapomenout ještě na jeden možný důvod – dobrodružství a experiment. Někdy jde o touhu zkusit něco nepoznaného a žena v sobě může objevit, jak moc jí vztah se ženou dává. A nebo žije s mužem, protože se to očekává, ale sama to tak úplně necítí a táhne jí to k ženám.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Kamarádka vám rozumí, můžete se jí svěřit, obejme vásFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Když to praskne

Tahle nevěra je tak trochu „bezpečnější“ než ta klasická, protože když jdete s kamarádkou na kávu, jen málokterý chlap vás bude podezřívat, že jde o něco jiného než o ženské klábosení. Přesto jde spíš jen o čas, kdy se to provalí. A pak už je možných scénářů opravdu nespočet. Někteří muži to vlastně ani za nevěru nepokládají, někdy si dokonce pohrávají s myšlenkou, že by se toho rádi zúčastnili. To ovšem jen do chvíle, kdy jim dojde, že nejde jen o sex, ale že se mezi ženami vytvořil vztah, který rozhodně konkurenční je.

Jak to nesou muži

Pro některé muže je pak tato nevěra méně bolestivá, než kdyby jim žena nasadila parohy s jiným mužem. Proč? Možná proto, že muži mezi sebou rádi soutěží, poměřují své síly, ale v tomhle případě nepokládají ženu za rovnocenného soupeře.

Jsou ale i muži, kteří tohle nesou extrémně těžce. „Existuje i reakce, že se muži jeho žena zhnusí, ztratí o ní veškeré dobré mínění a převládne pocit opovržení,“ tvrdí Lucie Mucalová.

Narušená intimita

Faktem je ale jedna věc, že jakákoli nevěra nikdy nevěstí nic dobrého. „Můj názor je, že kdykoliv se duševně vzdálíte vašemu protějšku, ať je to žena nebo muž, tak to není dobrým znamením. V partnerství by měla být intimita mezi dvěma lidmi, a pokud se ze vztahu vytratí, je to začátek konce,“ uzavírá Lenka Černá.

Obecná představa je, že do cizích postelí lidé utíkají kvůli fyzickému potěšení. Ale není to tak vždy. Proč sexuálně spokojení lidé podvádějí?

Reklama

Související témata:

Načítám