Hlavní obsah

O polovinu lehčí! Jak mladá cukrářka zhubla 70 kilo?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Čas novoročních předsevzetí je tady. Jestli si jako každý rok slibujete, že tentokrát budete jíst zdravěji, začnete cvičit a konečně zhubnete, inspirujte se příběhem Melissy. Sama dokázala shodit polovinu své hmotnosti.

Článek

Když bylo Australance Melisse Mouawad (29) osmnáct, nemohla nosit běžné oblečení. Nikde jinde než v obchodech s mateřskými oděvy totiž nenakoupila – vážila tehdy neuvěřitelných 135 kilogramů.

S jídlem měla problém už jako dítě. Byla jím údajně doslova posedlá, kolikrát se i uprostřed noci vyplížila z pokojíčku, aby si mohla něco ukrást v lednici. Kapesné utrácela zásadně za koblihy, fastfoodová menu, čokoládové koktejly a limonády.

Brzděte, můžete umřít

Že mu hrozí smrt, uslyší z úst lékaře jen málokterý náctiletý. A patří k nim bohužel i Melissa. Projedla se až k počátečnímu stadiu cukrovky a v děsivém stavu byly zejména její cévy. Hrozila jí srdeční zástava! Varování odborníků proto vzala vážně. Začala víc řešit, co jí, a stala se pravidelnou návštěvnicí fitcenter. Začátky byly těžké, krčila se vždy v koutku posilovny, kde na ni nebylo vidět, a kvůli své obezitě se propadala studem. Kila sice mizela, ale při Melissiných rozměrech to stále nestačilo – větší úbytek váhy byl metodou pokus omyl jen sotva dosažitelný.

Foto: Profimedia.cz

Už jako teenagerce hrozila Melisse cukrovka druhého typu a srdeční zástavaFoto: Profimedia.cz

Metoda pokus omyl nefunguje

Dívce chyběly jakékoli hlubší znalosti zdravé životosprávy, zpočátku se tedy vydala cestou různých módních diet. Když kila přestala mizet a hubnutí se zastavilo, nebo se dokonce dostavil jojo efekt, prostě vybrala jinou dietu nebo přešla na jiný sport. Zhruba před pěti lety naštěstí tuto strategii přelétavosti opustila a zaměřila se na tři prostá pravidla: 1) počítá kalorický příjem a výdej, 2) hlídá vyvážený příjem bílkovin, tuků a sacharidů a 3) zařazuje pravidelné dny půstu. Díky tomu se postupně dostala na hmotnost 65 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Dnes Melissa ví, že každá přijatá kalorie se počítá a je nutné ji vydat, například v posilovněFoto: Profimedia.cz

Máte chuť? Tak si dejte

V Melissině jídelníčku hraje zásadní roli zelenina a ovoce, vejce, proteinové nápoje a tyčinky, avokádo, semínka a olivový olej. Díky potravinám bohatým na bílkoviny ji netrápí hlad, takže záchvaty přejídání už u ní nemají šanci. Díky pravidelnému cvičení má navíc správně nastartovaný metabolismus, který jí občasný hřích odpustí. A to je její trik: klidně si dopřeje koláč, porci zmrzliny nebo čokoládovou koblihu, ale ví, že každou přijatou kalorii bude muset poctivě odpracovat v posilovně.

Dávat většinu peněz za sladkosti a fastfood by ji dnes už nenapadlo. I když si čas od času nějaký zasloužený kalorický hřích dopřeje, mnohem radši utrácí za oblečení. Moci nakupovat v jakémkoli obchodě je pro ni dříve nepoznané blaho a stále si ho užívá.

Foto: Profimedia.cz

Dnes je mladá žena k nepoznáníFoto: Profimedia.cz

Mlsat výjimečně, cvičit pořád

Mladá žena cvičí šestkrát týdně: hodinu se věnuje posilování s vlastní vahou a nezapomíná ani na kardio, aby byla v kondici, která skutečně odpovídá jejímu věku. Samotnou ji prý překvapilo, jaké možnosti její tělo má – s časy, kdy připomínala nepohyblivou kouli, se to rozhodně nedá srovnávat.

Přesto ji sladkosti obklopují celý den. Mellisa totiž pracuje jako cukrářka a vytváří krásné dorty, koblihy a košíčky, které připomínají spíše malá umělecká díla. Sladké občerstvení si dokonce připravila i na vlastní rozlučku se svobodou.

Foto: Profimedia.cz

Melissa získala kontrolu nad svou váhou a změnil se jí celý život. Před rokem se vdalaFoto: Profimedia.cz

Líbí se sobě i mužům

S novou figurou se samozřejmě i lépe cítí. Dříve byla Melissa zakomplexovaná hromádka neštěstí a lidí se raději stranila. Dnes má zdravé sebevědomí a líbí se i mužům, zejména svému manželovi Edwardovi, za něhož se vloni provdala – v šatech velikosti 10, o šest velikostí méně, než byla nucena nosit kdysi.

Foto: Profimedia.cz

Pryč jsou doby tlusté zakomplexované dívky. Dnes si Melissa své nové já opravdu užíváFoto: Profimedia.cz

Jak se vám Melissina proměna líbí? Chystáte se hubnout? Pak právě pro vás máme od pondělí 7. ledna připravený seriál, s jehož pomocí můžete shodit kila zdravě a napořád. 

Reklama

Načítám