Hlavní obsah

Oblékli jsme čtenářku Věru. Je jí 60 a trendy jí sedí jak ulité!

Foto: Jakub Jurdič

Styl není limitovaný věkem. Módní oblečení si můžete dopřát i po šedesátce. A samozřejmě nejen po níFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je načase nabourat stereotypy, týkající se módy ve zralém věku. Nezáleží na datu vašeho narození – usedlé oblečení nesvědčí nikomu! Proti nudě v šatníku jsme bojovali spolu s naší čtenářkou Věrou.

Článek

S názorem, že jsou módní trendy určené výhradně jen pro mladé, se setkáváme často. Jasně, v šedesáti letech asi těžko vyrazíte ven ve zkráceném topu a s holým břichem, drtivá většina trendů se ale dá přizpůsobit věku. Zapomeňte na neforemné, nicneříkající oblečení a nebojte se experimentovat. Vypadat skvěle, a co je důležitější – cítit se skvěle, můžete bez ohledu na rok vašeho narození. Zářným příkladem je naše úžasná čtenářka Věra, která za námi přijela až z Valašska. A pozor, v září jí bude šedesát jedna let!

Svěží barvy

Létu budou vévodit jemné pastelové barvy, které nejlépe vyniknou v kombinaci s bílou. Máte-li stejně jako naše čtenářka štíhlou postavu, nemusíte si odpírat ani úzce střiženou pouzdrovou sukni. Jednoduché kousky doporučujeme ozvláštnit zajímavý psaníčkem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně - pravá kůže (Marks & Spencer, 5999 Kč), top (Marks & Spencer, 1699 Kč), psaníčko (Guess, 3590 Kč), boty (Aldo, 1999 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Inspirováno přírodou

Květinové potisky jsou v módě evergreenem, na seznam trendů se dostanou skoro pokaždé. A přesto jen tak neomrzí. Podobné šaty jsou pro slunné dny jako dělané, doplnit je můžete žlutými sandálky, které celek příjemně rozzáří.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 1999 Kč), boty (Mohito, 899 Kč), náušnice (H&M, 349 Kč), prsteny (H&M, 399 Kč/ sada)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Květinové motivy šatům sluší! Ve kterém provedení vás baví nejvíce?Foto: archiv firem

Sněhově bílé trio

Bílé odpustíme i to, jak je nepraktická. Tahle čistá barva září na dálku a působí neskutečně svěže. Vyniknout ji doporučujeme nechat rovnou na kompletu, stylistka zvolila kalhoty ve zkrácené délce, jednoduchý top a sako. Sestavu krásně doladí lodičky v módním metalickém odstínu a výrazný náhrdelník.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: top (Lindex, 599 Kč), sako (Mango, 1499 Kč), kalhoty (Marks & Spencer, 1199 Kč), náhrdelník (H&M, 499 Kč), boty (Aldo, 1799 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Výrazných náhrdelníků není nikdy dost. My jsme se zamilovali do této trojice!Foto: archiv firem

Módní potisky

Nadčasovou záležitostí jsou šaty s mírně projmutým pasem a áčkovou sukní, v našem případě v jemném růžovém provedení. Stylistka je zkombinovala s kabátkem, zdobeným módními potisky a mašlí. Za pozornost stojí také poloprůhledné lodičky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 899 Kč), náušnice (F&F, 129 Kč), prsten (Aldo, 299 Kč), kabátek (Marella, 5000 Kč), kabelka (Mohito, 799 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Asymetrické střihy

Trendem, na který se můžete zaměřit v jakémkoli věku, je i asymetrie. Co říkáte na volné šaty, které si Věra vyzkoušela? Kromě podpatků jim budou slušet také doplňky. Dobrou volbou bude náhrdelník a obdélníkové psaníčko do ruky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Sisley, 2549 Kč), náhrdelník (Aldo, 699 Kč), psaníčko (Mohito, 799 Kč), boty (Aldo, 1999 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Pozor! Stále sháníme čtenářky pro focení módy! Chcete si vyzkoušet nové trendy, líčení i roli modelky? Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám