Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Slavnostní dort může být zcela jednoduchý. Pokud chcete dort patrový, jako na fotografii, zdvojnásobte suroviny a upečte jeden velký a jeden menší korpus, které posadíte na sebe.

30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
Těsto
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 hrnku mletých vlašských ořechů
    8
  • 1 hrnek mléka
    7
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 ks vejce
    3
  • 2 hrnky polohrubé mouky
    1
  • 2 hrsti vlašských ořechů
    8
Krém
  • 2 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 2 hrnky mléka
    7
  • 5 lžic cukru krupice
  • 250 g másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na krém uvařte podle návodu na obalu z mléka, pudinkového prášku a cukru pudink. Po zchladnutí jej vyšlehejte s máslem do hladkého krému. 

02.

Mouku promíchejte s práškem do pečiva, krupicovým a vanilkovým cukrem a mletými ořechy, přidejte mléko, olej a vejce a umíchejte těsto, které upečte ve vymazané a vysypané dortové formě. 

03.

Vychladlý korpus prořízněte a promažte krémem. Krémem potřete i povrch a boky dortu a ozdobte pomocí cukrářského sáčku zbytkem krému a pěknými ořechovými jádry.

Načítám