Hlavní obsah
3,1
(48)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Slavnostní dort může být zcela jednoduchý. Pokud chcete dort patrový, jako na fotografii, zdvojnásobte suroviny a upečte jeden velký a jeden menší korpus, které posadíte na sebe.

30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
Těsto
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 hrnku mletých vlašských ořechů
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 ks vejce
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 hrsti vlašských ořechů
Krém
  • 2 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 2 hrnky mléka
  • 5 lžic cukru krupice
  • 250 g másla
Článek

Postup

01.

Na krém uvařte podle návodu na obalu z mléka, pudinkového prášku a cukru pudink. Po zchladnutí jej vyšlehejte s máslem do hladkého krému. 

02.

Mouku promíchejte s práškem do pečiva, krupicovým a vanilkovým cukrem a mletými ořechy, přidejte mléko, olej a vejce a umíchejte těsto, které upečte ve vymazané a vysypané dortové formě. 

03.

Vychladlý korpus prořízněte a promažte krémem. Krémem potřete i povrch a boky dortu a ozdobte pomocí cukrářského sáčku zbytkem krému a pěknými ořechovými jádry.

Reklama

Načítám