Hlavní obsah

Ořechy plněné krémem z ledových kaštanů. Cukroví, které stojí za to!

Foto: Marcel Rozhoň

My na tohle cukroví nedáme dopustit. Co vy? :-)Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Plněné ořechy patří určitě mezi jedno z nejoblíbenějších druhů cukroví. Zkuste je ale tentokrát trochu jinak, naplnit krémem z ledových kaštanů. Ale pozor, jsou vysoce návykové.

Článek

Krém z ledových kaštanů je snadný a můžete ho použít i na zdobení cupcaků nebo dortu. U dortu bude výborně chutnat, když budete střídat vrstvy malinového džemu, krému a piškotu.

Plněné ořechy

Na 40 kusů budete potřebovat: 150 g hladké mouky, 150 g mletých ořechů, 150 g másla, 1 žloutek, 70 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr. Na krém: 300 ml smetany na šlehání, 2 čokoládové tyčinky – Kaštany

Postup: Den předem zahřejte v rendlíku smetanu, nalámejte do ní čokoládové kaštany a dejte do chladu. Druhý den ze směsi ušlehejte hustý krém. Ve velké míse promíchejte mouku, na jemno umleté ořechy, moučkový a vanilkový cukr. Pak přidejte nakrájené máslo, žloutek a vypracujte hladké těsto, které zabalte do fólie a nechte hodinku uležet v chladu.

Připravte si formičky na ořechy a do každé dejte kousek těsta a vmáčkněte tak, aby vznikl prostor na plnění. Ořechy pečte 10 až 12 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení je ihned vyklopte z formiček. Vychladlé půlky ořechů pak plňte krémem a spojujte. Za pár dní jsou tak křehké, že se rozplývají na jazyku.

Tip: Ořechy můžete z poloviny namáčet v rozpuštěné čokoládě.

Jaké máte tipy na krémy na plněné cukroví? Anebo raději zdravější cukroví plné semínek, ořechů a ovoce či skořicové hvězdičky?

Reklama

Načítám