Hlavní obsah

Bezlepkové ovocné knedlíky z tvarohovo-bramborového těsta

Hodnocení:
(14)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Že je vaření z bezlepkových potravin dražší a náročnější, je všeobecně známé. Ale když ty ovocné knedlíky chutnají tak skvěle, člověk jim tu cenu i odpustí!

Ingredience pro:
2 porce
  • 100 g brambor
  • 150 g tvarohu
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 1 vejce
  • sójová mouka
  • sůl
  • ovoce
  • moučkový cukr
  • máslo
Článek

Postup

Krok 1: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nastrouhejte najemno.

Krok 2: Přidejte tvaroh, škrob a špetku soli a vypracujte hladké těsto, které podle potřeby můžete zahustit sójovou moukou nebo ještě trochou škrobu, a nechte jej chvíli odpočinout.

Krok 3: Pracovní plochu posypte moukou a pomocí lžíce namočené ve vodě vytvořte z kousku těsta placičku, do které zabalte kousek ovoce – já použila loupaná jablka (použít ale můžete třeba jahody či meruňky).

Krok 4: Knedlíčky vložte do vroucí vody a vařte asi 7 minut.

Krok 5: Knedlíky podávejte posypané moučkovým cukrem nebo fruktózou a polité přepuštěným máslem.

Pokud vaše tělo lepek nesnese nebo jste se jen rozhodli ho ze svého jídelníčku vynechat, přečtěte si, že život bez lepku nemusí být nuda, jak si někteří myslí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.