Hlavní obsah

Dovolená u moře podle horoskopu: povaleči vs. aktivisti

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne dovolená u moře, někdo si představí válení na pláži a čtení, jiný zase šnorchlování a jízdu na vodních lyžích. A ještě další party v plážovém baru. Jak se jednotlivá znamení chovají na plážové dovolené?

Článek

Jedni jsou věčně aktivní a ani dovolenou si neumí představit bez pravidelného sportu a objevování nových věcí. Jiní si zase chtějí prostě jen odpočinout, vyvalit se na deku a vstřebávat sluneční paprsky. Ani jedna z těchto možností samozřejmě není špatná, jen se poněkud hůř kombinují – kompatibilita neposedů a povalečů není velká. Jak si dovolenou u moře představují jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani patří mezi nejaktivnější. Nečinné polehávání a slunění pro ně není a brzy se začnou nudit. Počítejte s tím, že i u moře budou ráno brzo na nohou, ideálně si půjdou zaběhat po pláži ještě před tím, než se naplní lidmi. A jinak budou potřebovat vyzkoušet… no, všechno. Prozkoumat každé zákoutí, vyrazit na všechny výlety, vyzkoušet všechny aktivity od potápění až po rogalo, ideálně včetně surfování a jízdy na rikše nebo velbloudovi. Berani zkrátka potřebují adrenalin i na dovolené.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou rozhodně v kategorii povalečů a na dovolené u moře je těší hlavně to, že můžou konečně beztrestně zvolnit tempo. Obecně totiž rádi žijí v klídku, ale v běžném životě se to moc nedá. U moře si tak budou užívat pomalá rána, dopoledne i večery a z deky na pláži je nezvednete. Kromě toho jsou to požitkáři a na dovolené budou chtít ochutnat všechny místní speciality, tradiční pokrmy i exotické nápoje, ať už jsou sebedivnější. Dovolená jim vždy slouží i pro rozšíření chuťové palety.

Foto: Song_about_summer, Shutterstock.com

Býci jsou typičtí plážoví povalečiFoto: Song_about_summer, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci i k moři vyrazí hlavně za poznáním. Jeden dva dny klidně proleží na pláži se zajímavou knížkou, kterou dlouho odkládali. Ale strávit takhle celou dovolenou? Tak to ani náhodou. Připadala by jim promarněná, protože Blíženci potřebují z pobytu u moře vytěžit co nejvíc. Připravte se tedy na nášup aktivit a poznávání, rozhovory s místními a prolézání odlehlých lokalit a zapadlých uliček. Blíženci chtějí rozhodně okusit všechno místní a vyhýbají se turistickým lákadlům.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Romantičtí Raci se na dovolené u moře rádi rozmazlují. Dobrodružství jim moc neříká, mnohem raději prostě intenzivně relaxují. Stráví většinu dne na lehátku u moře či bazénu a budou si dopřávat barevné koktejly z plážového baru. Klidně si zaplatí i za nějakou luxusní masáž a další zkrášlovací a rozmazlovací služby. Raci bývají vděčnými návštěvníky all inclusive pobytů. Jakkoli šetří v běžném životě, klidně se o dovolené rozšoupnou a dopřejí si trochu přímořské romantiky.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi se na dovolenou jedou hlavně bavit a jejich ideální prázdniny u moře se rozhodně neobejdou bez večírků, party a diskoték. Jakkoli mají v běžném životě poměrně vybraný vkus, na dovolených se klidně zúčastní i kýčovitějších akcí, kde se vyblbnou, zatančí si a odškrtnou si všechna prázdninová klišé. Barevné drinky, hloupé kostýmy a večírky až do rána, které se pak dospávají na lehátku u bazénu do půlky odpoledne? To je přesně ono. Lvi na dovolené pořádně ožívají až se setměním.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Lvi se na dovolené chovají proti své vznešené přirozenosti a nepohrdnou ani kýčovitou zábavouFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny si dovolenou, stejně jako všechno ostatní, pečlivě plánují. A právě proto mají do detailů promyšlené, co všechno během ní chtějí stihnout, vidět, zažít a ochutnat. Většinou jejich pobyt u moře představuje pečlivě a dokonale vyváženou směs všeho, co se dá v dané lokalitě zažít. Panny si pečlivě prostudují průvodce a tipy na internetu dávno před odjezdem. Dovolenou využijí na maximum do poslední vteřiny a odškrtnou si jak líné povalování na sluníčku, tak i výlety, šnorchlování a ranní běh kolem zálivu.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou hodně zatížené na krásno a suvenýry, chtějí něco, čím si budou moci dovolenou dlouho připomínat. Často tedy fotí – všechny a všechno. Kromě toho dokážou strávit hodiny a hodiny na pláži sbíráním mušlí a hledáním těch nejkrásnějších, které by si mohly odvézt domů. Jinak ale patří spíše mezi klidnější dovolenkové tipy, co se chtějí vrátit hlavně se zlatavým opálením a občerstvenou psychikou. Občasným koktejlem a tanečkem u baru však taky nepohrdnou.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři si na dovolenou k moři jezdí většinou odpočinout od lidí. Chtějí vypadnout z kolektivu, kde je každý zná, a stát se cizincem ztraceným v davu. Nijak se tedy nedruží, nenávidí společné výlety a většinou se vyhýbají i velkým hotelovým komplexům s hromadou lidí. Častěji si hledají odlehlé menší plážičky, klidně těžko dostupné, a rádi je i sami objevují. Kromě toho zbožňují vodu a v moři dokážou strávit celé hodiny – poklidným plaváním, ale i potápěním. Pod hladinou je přece tak blažený klid a mír.

Foto: Sumala Chidchoi, Shutterstock.com

Vzít rodinu na opuštěný ostrov, taková je ideální dovolená ŠtírůFoto: Sumala Chidchoi, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jedou za zábavou. Argument, že byste měli hlavně odpočívat a dobít si baterky příjemným čtením, u nich rozhodně neuspěje. Právě Střelci (spolu s Berany) se budou nejčastěji prohánět na vodních skútrech, pořádat turnaje v plážovém volejbalu a večer organizovat karaoke nebo taneční soutěže. Ničeho se nebojí, rozhodně se nestydí a dovolenou považují za ideální příležitost k tomu, aby se zcela odvázali a odložili zábrany. Den nestrávený dobrodružstvím a novými věcmi považují za ztracený. A čím víc lidí kolem, tím líp.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi často jezdí roky na dovolenou k moři na stejné místo. Vyhovuje jim, že ho dobře znají a nic je nemůže překvapit. A pozor, pro ně to rozhodně není negativum, naopak. Necítí se dobře mimo svou známou komfortní zónu, nemají rádi změny a cestování obecně je pro ně poměrně stresující. Nechte je tedy vystavět si alespoň jakous takous rutinu a nenuťte je do věcí, do kterých se jim nechce. Opravdu si tak dovolenou užijí nejlépe.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři často tráví dovolenou sami, aby se mohli svobodně rozhodovat, co se jim zrovna chce a co ne. Jeden den vstanou před svítáním, aby se podívali na východ slunce nad mořem, další den se přihlásí na kurz surfování nebo plavání s delfíny a ten třetí se budou ládovat u bazénu vším možným. Dovolená je pro ně vyhlídka naprosté svobody, kdy se nemusí nikomu a ničemu podřizovat. A spontánnost je jejich druhé jméno.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby se cítí jako ryby hlavně ve vodě – dostat je z moře bývá opravdu těžké. Tenhle živel milují. Rády pozorují vlny, příliv a odliv a plavou pěkně daleko. Chodí si zaplavat daleko dřív, než se všichni ostatní probudí, a stejně tak i pozdě večer, když se už nikomu do vody nechce. Moře je zkrátka uchvacuje a je to to jediné, co na dovolené vlastně potřebují. Nejrůznější odstíny modré je naplňují klidem a vyrovnaností a zmírňují jejich často přepjaté emoce.

Reklama

Načítám