Hlavní obsah

Panny neztrapňujte, u Raků nezapomeňte na výročí! Jak nenaštvat partnera podle horoskopu?

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Nikdo není dokonalý, každý má své drobné zlozvyky či chyby, jsme zkrátka jen lidské bytosti. Zjistili jsme však, co jednotlivá znamení na drahé polovičce nejvíc štve, nudí nebo vytáčí. Na co dávat pozor?

Článek

Někdo nemůže vystát dlouhé mlčení, jiný se nepřenese přes urážení, další nedokáže žít bez partnera se smyslem pro humor. Každé znamení zvěrokruhu je alergické na něco trochu jiného a my vám poradíme, na co si při chození čí manželství s nimi dát nejvíc pozor, protože je to vytáčí na největší možnou míru. Nebo třeba nudí k smrti. A co rozčiluje právě vás? Čtěte dále!

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou v první řadě netrpěliví, nesnáší čekání, nesnáší nedochvilnost druhých, nesnáší, když musí vydržet. Kromě toho se taky pěkně rychle začnou nudit, když se nic neděje a věci se nemění. Pokud chcete s Beranem vydržet, váš vztah se musí vyvíjet, posouvat a proměňovat, nikdy neustrnout na místě. Také nesnáší, pokud je někdo umravňuje, klidní a mírní – připadají si jako děti, a jestli Berani něco nesnáší, tak připadat si nevyzrále, ačkoli se tak často chovají. Kárání a umravňování si tak nechte pro skutečné potomstvo.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou stvoření zvyků, tradic, zajeté rutiny, odhodlání a hlavně kontroly – chtějí mít svůj osud pod palcem, rozhodovat se podle sebe, vybírat si podle toho, na co mají zrovna náladu. Nesnáší tedy, když se jejich partner či partnerka snaží jejich život řídit nebo jakkoli násilně měnit. Potřebují být přijímáni takoví, jací jsou. A ačkoli jsou v ledasčem ochotni udělat kompromis, musí mít prostor na vlastní vůli a rozhodování. Taky nesnáší, když je drahá polovička do čehokoli žene a honí, když se na ně spěchá a tlačí.

Foto: pressure, Shutterstock.com

Na Býky nikdy nevyvíjejte nátlakFoto: pressure, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pro Blížence je ve vztahu velmi důležitá komunikace, takže nedokážou vystát mlčení všeho druhu. Ať už jde o to, že si našli partnera, který zkrátka nepotřebuje neustále a o všem mluvit, nebo o to, že se jejich drahá polovička po hádce uzavřela do sebe. Stejně tak ale nezvládají uražené mlčení a zatajování skutečnosti. Blíženci potřebují upřímnost a kvalitní komunikaci, jinak pro ně vztah postrádá smysl. Nesnáší taky nudu a „zaprděnost“, s partnerem či partnerkou chtějí něco podnikat, vidět a zažívat, a když se to neděje, brzy se začnou nudit.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky je velmi důležitá romantika, a jak její plamen začne ve vztahu uhasínat, je to cesta do pekel. Samozřejmě si nikdo nemaluje, že bude vztah po deseti letech vypadat jako na začátku, ale Raci pořád očekávají, že si jejich drahá polovička vzpomene na výročí, jen tak přinese drobnou pozornost nebo naplánuje romantickou večeři, že ze vztahu nevymizí intimita a romantické doteky. Kromě toho je vytáčí sobectví a egocentrismus, od partnera či partnerky čekají, že se o ně bude zajímat, bude se vyptávat a starat se o to, jak se mají a co prožili.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi potřebují cítit, že je partner či partnerka respektuje – jakmile tenhle obdiv a vzhlížení zmizí, vztah se brzy rozpadá. To neznamená, že by potřebovali stát na piedestalu, kdepak. Zároveň i oni rádi svou drahou polovičku obdivují, i proto vyhledávají inspirativní a silné jedince, aby mohli zářit spolu. Respekt je pro ně však základním kamenem soužití. Nejhůř ze všech znamení zvěrokruhu se taky vyrovnávají s odsunutím na druhou kolej po narození potomstva – je potřeba jim dát najevo, že jsou pořád důležití.

Foto: Flamingo Images, Shutterstock.com

Dejte Lvům vždy najevo, že jsou pro vás i po narození potomka důležitíFoto: Flamingo Images, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny nesnáší, pokud je jejich drahá polovička jakkoli ztrapňuje či zahanbuje – jsou velmi „akurátní“ a perfekcionistické, a pokud si z nich někdo dělá legraci a uvádí je do nekomfortní situace, ve které vypadají hloupě, vnímají to jako osobní útok. Stejně tak jen těžko zvládají, když se jejich partner či partnerka o sebe přestane starat. Vlastní vzhled je pro ně zásadní a hodně o sebe pečují, aby byly v kondici a vždy upravené – a totéž potřebují i od svého protějšku. Je to jeden z aspektů jejich jazyka lásky.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy nesnesou, když je jejich partner či partnerka přestane vnímat jako objekt lásky a začne je brát jen jako spolurodiče, kamaráda či spolubydlícího. Pro toto znamení je sexuální aspekt vzájemné přitažlivosti naprosto klíčový, potřebují se cítit chtění a žádaní. Jasně, v pohádce se nedá žít 24/7, ale aspoň čas od času si do ní potřebují odskočit na romantické rande nebo výlet. Kromě toho jim taky extrémně vadí, pokud jejich protějšek nedbá na prostředí, které je obklopuje, dělá doma nepořádek a nezvelebuje příbytek stejně jako oni.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíry nejvíc ze všeho vytočí neupřímnost, podlomení důvěry, a to klidně i v maličkostech, na kterých vůbec nesejde. Přes nevěru pro ně nejede vlak, ale stačí třeba nezmínit nějaký nákup nebo zalhat, kde jste to včera byli, a všechno je v háji. Pro Štíry je vzájemná důvěra naprosto klíčová. A kromě ní taky sex – pokud jim ho protějšek upírá nebo jen nedopřává dostatečně často či dostatečně uspokojivě, pro Štíra nemá smysl v daném vztahu pokračovat. Fyzické projevy lásky jsou pro ně důležité i proto, že ty verbální příliš nezvládají.

Foto: Diego Cervo, Shutterstock.com

Jak jednou zalžete Štírovi, je konec důvěryFoto: Diego Cervo, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci se nejvíc vytočí, pokud se je budete snažit nějak omezovat nebo dusit. Jsou velmi tolerantní a kompromis je pro ně přirozeností, rádi druhým vycházejí vstříc. Ale čas od času prostě zatouží po volnosti a je třeba jim ji dopřát. Stejně tak neumí skousnout, když mají vedle sebe křehkou květinku, někoho, kdo si všechno příliš bere, nedokáže pochopit legraci, odrazit sarkastický komentář nebo štiplavou poznámku, kdo si neumí udělat srandu sám ze sebe. Chtějí vedle sebe parťáka do deště, ne někoho, o koho se budou muset neustále bát.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi nemůžou vystát, pokud jejich partnerovi či partnerce o nic nejde, pokud nemají jasný plán a ambice, za kterými si ostře jdou. Nesnáší povaleče a lenochy, nesnáší mrhání času, nesnáší flákání. Kozorozi mají obrovský drajv a vedle sebe potřebují někoho, kdo je na tom stejně. Rozčílí je i to, když se jejich protějšek neumí hádat, postavit se za vlastní názory a postoje – nejsou nijak výbušní, ale rádi argumentují, přetahují se a přetlačují a potřebují k tomu důstojného partnera. Věčný souhlas a sklopená hlava je nebaví.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři potřebují prostor a vytočit je dokáže hlavně to, když jim není poskytnut. Ano, soužití s Vodnářem je velmi náročné, protože umí být sebestřední a myslet jen na sebe, ale takoví zkrátka jsou a snaha je předělat nikam nepovede. Stejně tak je rozčilují lidé, kteří nemají vlastní zájmy a koníčky, kteří jsou příliš… příchylní a nesamostatní, kteří neumí jít životem sami. Potřebují mít vedle sebe někoho, kdo s nimi bude sdílet jejich cestu, ale nebojí se odbočit a jít chvíli o samotě. Ne někoho, kdo na nich bude věčně viset.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Takhle: Ryby vlastně nic neotravuje. Jsou to tak laskavé a snášenlivé osoby, které se empaticky vciťují do druhých a vždy upřednostní jejich dobro před svým, že je ani nenapadne, co by je na drahé polovičce mělo vytáčet. V první řadě je tak důležité této jejich dobroty srdce nezneužívat. Ryby vedle sebe potřebují někoho, kdo s nimi bude rád a kdo bude rád trávit čas doma, zvelebovat si hnízdo a jen tak si společně být. Věčně akční nadšenci rozlítaní po světě a ambiciózní vizionáři pro ně budou příliš absentující v každodenním životě.

Reklama

Související témata:

Načítám