Hlavní obsah
3,4
(57)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Batáty plněné masem, zeleninou a fazolemi vypadají i chutnají fantasticky. Jejich nasládlá chuť v kombinaci s chilli papričkou vás přesvědčí, že tuhle večeři stojí za to si zopakovat.

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Batáty
  • 4 ks batátů
  • 300 g hovězího mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 plechovka rajčat
  • 200 g bílé fazole sterilované
  • 100 g sterilované kukuřice
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 špetka pepře
  • 1 díl oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
Na dohotovení
  • 200 ml vysokotučné zakysané smetany
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 ks limetky
  • 150 g sýru feta
Článek

Postup

01.

Batáty opláchněte a osušte, potřete olejem a osolte. Každý jednotlivě zabalte do alobalu a vložte na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Poté je vyjměte, rozbalte a překrojte na polovinu. Velkou část dužiny vydlabejte a nasekejte nadrobno. 

02.

V pánvi na oleji orestujte nadrobno nasekanou cibuli. Po chvíli přidejte prolisovaný česnek a římský kmín, zamíchejte a nechte provonět. Pak vložte mleté maso a opečte dohněda. Vmíchejte rajčata, na proužky nakrájenou papriku, nasekanou chilli papričku, nakrájenou vydlabanou batátovou dužinu a směs osolte a opepřete. 

03.

Takto připravenou směs přiklopte a poduste pod pokličkou asi 20 minut, potom přidejte fazole a kukuřici. Vše důkladně promíchejte a směs rozdělte do vydlabaných batátů. Vyskládejte je do olejem vymazaného pekáčku a vraťte zpět do rozehřáté trouby.

04.

Naplněné batáty pečte 20 až 25 minut. Mezitím zakysanou smetanu trochu osolte, opepřete a zakapejte limetkou. Sýr rozdrobte a koriandr nasekejte. 

05.

Hotové batáty posypejte sýrem a čerstvým koriandrem. Podávejte s ochucenou zakysanou smetanou

Reklama

Načítám