Hlavní obsah

Plněné pečené batáty

Hodnocení:
(56)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Batáty plněné masem, zeleninou a fazolemi vypadají i chutnají fantasticky. Jejich nasládlá chuť v kombinaci s chilli papričkou vás přesvědčí, že tuhle večeři stojí za to si zopakovat.

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 batáty
  • 300 g hovězího mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • 200 g bílých sterilovaných fazolí
  • 100 g sterilované kukuřice
  • 1 čerstvá červená paprika
  • 1 červená chilli paprička
  • pepř
  • olej
  • 1 lžička mletého římského kmínu
Na dohotovení
  • 200 ml 30% zakysané smetany
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 limetka
  • 150 g sýru feta
Článek

Postup

Krok 1: Batáty opláchněte a osušte, potřete olejem a osolte. Každý jednotlivě zabalte do alobalu a vložte na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Poté je vyjměte, rozbalte a překrojte na polovinu. Velkou část dužiny vydlabejte a nasekejte nadrobno. 

Krok 2: V pánvi na oleji orestujte nadrobno nasekanou cibuli. Po chvíli přidejte prolisovaný česnek a římský kmín, zamíchejte a nechte provonět. Pak vložte mleté maso a opečte dohněda. Vmíchejte rajčata, na proužky nakrájenou papriku, nasekanou chilli papričku, nakrájenou vydlabanou batátovou dužinu a směs osolte a opepřete. 

Krok 3: Takto připravenou směs přiklopte a poduste pod pokličkou asi 20 minut, potom přidejte fazole a kukuřici. Vše důkladně promíchejte a směs rozdělte do vydlabaných batátů. Vyskládejte je do olejem vymazaného pekáčku a vraťte zpět do rozehřáté trouby.

Krok 4: Naplněné batáty pečte 20 až 25 minut. Mezitím zakysanou smetanu trochu osolte, opepřete a zakapejte limetkou. Sýr rozdrobte a koriandr nasekejte. 

Krok 5: Hotové batáty posypejte sýrem a čerstvým koriandrem. Podávejte s ochucenou zakysanou smetanou

ynezorPumanzeSaNyknalC
28. 5. 2020

Reklama

Sdílejte článek