Hlavní obsah

Hubněte s námi: Batátové škubánky s brynzou

Hodnocení:
(12)
Foto: Lapina Maria, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Vyzkoušejte senzační opečené škubánky z batátů naslano s dipem z jogurtu a brynzy. Překvapí vás výtečnou chutí i malým množstvím kalorií. Jsou zdravé a hodí se k obědu i večeři.

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 500 g batátů
  • 50 g mandlové mouky
  • 50 g ovesné mouky
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • sůl
Na dip
  • 100 g brynzy
  • 70 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • sůl a pepř
K podávání
  • čerstvá či opečená zelenina podle chuti
Článek

Postup

Krok 1: Batáty omyjte, nakrájejte na malé kousky a uvařte v osolené vodě doměkka.

Krok 2: Vodu slijte a batáty zasypte ovesnou a mandlovou moukou. Pořádně promíchejte a nechte deset minut odpočinout.

Krok 3: Z těsta tvarujte škubánky a opékejte je z každé strany asi pět minut na rozpáleném kokosovém oleji dozlatova. 

Krok 4: V misce smíchejte brynzu, jogurt a nasekanou pažitku. Osolte a opepřete dle chuti a podávejte ke škubánkům jako dip. 

Tip: Škubánky chutnají skvěle s čerstvou zeleninou. Jako oblohu si můžete dát okurku, papriku, rukolu nebo třeba rajčata. Anebo zkuste přidat trochu sušených rajčat či hrst rychle obdělané zeleninové směsi.

ynezorPumanzeSaNyknalC