Hlavní obsah

Hubněte s námi: Batátové škubánky s brynzou

Hodnocení:
(23)
Foto: Lapina Maria, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Vyzkoušejte senzační opečené škubánky z batátů naslano s dipem z jogurtu a brynzy. Překvapí vás výtečnou chutí i malým množstvím kalorií. Jsou zdravé a hodí se k obědu i večeři.

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 500 g batátů
  • 50 g mandlové mouky
  • 50 g ovesné mouky
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • sůl
Na dip
  • 100 g brynzy
  • 70 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • sůl a pepř
K podávání
  • čerstvá či opečená zelenina podle chuti
Článek

Postup

Krok 1: Batáty omyjte, nakrájejte na malé kousky a uvařte v osolené vodě doměkka.

Krok 2: Vodu slijte a batáty zasypte ovesnou a mandlovou moukou. Pořádně promíchejte a nechte deset minut odpočinout.

Krok 3: Z těsta tvarujte škubánky a opékejte je z každé strany asi pět minut na rozpáleném kokosovém oleji dozlatova. 

Krok 4: V misce smíchejte brynzu, jogurt a nasekanou pažitku. Osolte a opepřete dle chuti a podávejte ke škubánkům jako dip. 

Tip: Škubánky chutnají skvěle s čerstvou zeleninou. Jako oblohu si můžete dát okurku, papriku, rukolu nebo třeba rajčata. Anebo zkuste přidat trochu sušených rajčat či hrst rychle obdělané zeleninové směsi.

ynezorPumanzeSaNyknalC
18. 2. 2019

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.