Hlavní obsah

Pravidla pro bezchybné opálení přes noc a tipy na novinky

Foto: pink panda, Shutterstock.com

Foto: pink panda, Shutterstock.com

Reklama

Co nový rok, to nová varianta samoopalovacího přípravku: stále lepší roztíratelnost bez fleků a nepříjemného odéru. Také patříte k ženám, které jsou k samoopalovacím přípravkům pořád skeptické? Nemusíte, opálení přes noc nebylo nikdy jednodušší. S naším návodem to zvládnete.

Článek

Bronzový odstín pokožky se na jaře hodí. Po zimě má pleť většinou barvu alabastru a první sluníčko bývá dost ostré. U samoopalování žádné spálení a stárnutí pokožky nehrozí, maximálně nějaké flíčky. Pokud budete postupovat podle našeho podrobného návodu, žádná oranžová katastrofa se konat nebude, věřte nám! Jak na samoopalování?

1. Peeling

Pokožka, na kterou hodláte nanést samoopalovací přípravek, musí být úplně hladká. Proto proveďte holení a poctivý peeling aspoň 24 hodin předem. Hnědá barva drží na nejsvrchnější vrstvě kůže, takže tím, že obrousíte odumřelé kožní buňky, si prodloužíte efekt opálení. Peeling doporučujeme provádět jednou týdně, právě před dalším nanášením samoopalováku.

2. Hydratace

Souvislá a krásná vrstva bronzu nechytne na suchá místa, takže kůži byste měly mít hydratovanou. Věnujte pozornost hlavně loktům a kolenům: namažte je hydratačním krémem. Vyberte takový, který neobsahuje olej. Celkově byste ale měly mít kůži před nanášením samoopalováku čistou a nemastnou, jinak si koledujete o obávané fleky.

3. Kde začít a co nechat až nakonec

Chystáte-li se „opalovat“ celé tělo, začněte od lýtek směrem nahoru. Ideální je si pořídit aplikační rukavici, jíž můžete nanášet mléko, krém, pěnu i olej. S mazáním si dejte práci: nedělejte nerovnoměrné vrstvy (některá místa by byla tmavší) a produkt vždy dobře zapracujte do kůže. A pozor na vnitřní strany paží, když si mažete stehna. Může se stát, že se omylem dotknete, a pak se ráno probudíte s flekem na té nejbělejší kůži, jakou na těle najdete.

Na závěr nechte místa, jako jsou hřbety rukou, prsty, nárty a krk, můžete je přejet zbytky, které ulpěly na rukavici. Po namazání se snažte příliš neohýbat končetiny. Lokty a podkolenní jamky jsou totiž problematické, kůže se tam snadno zapaří, a když není přípravek dostatečně vstřebaný a zaschlý, může opálení „zmizet“.

4. Jak dlouho schne a kdy se osprchovat

Nanesenou vrstvu nechte zaschnout, někdy stačí minuta, jindy pět, a mezitím si pořádně vydrbejte ruce, aby na nich nezůstal žlutý nádech, který by vaše opalovací tajemství prozradil. Zároveň se snažte, abyste si samoopalovák nesmyly ze hřbetu rukou. Je to trochu oříšek, a právě proto je skvělá zmiňovaná rukavice – díky ní barva neulpí na dlaních. Když produkt zaschne, můžete se v klidu obléct do pyžama, i když raději ne do bílého. Přece jen se občas stane, že se zapotíte a oblečení nebo povlečení se trochu zabarví.

U některých produktů se doporučuje ranní sprcha, aby se smyl bronzer, který obsahují například pěny. Barva může vydržet až deset dní, obnovovat nebo zesilovat opálení je vhodné zase za dva až tři dny.

5. Jak si vybrat a na co si dát pozor

Máte-li sušší kůži, sáhněte po samoopalovacích mlékách, která současně i hydratují a lépe se nanášejí. Jinak si pořiďte, co se vám líbí nejvíc. Pěnu, nebo suchý olej... Výběr necháváme na vás! Nicméně doporučujeme užívat jak klasický přípravek, tak i ten s postupným samoopalovacím efektem. Můžete ho nanášet na problematická místa, jako je krk a dekolt, hřbety rukou a nárty... Prostě tam, kde nechcete, aby kůže na první dobrou křičela: „Tady je samoopalovák!“

Produkty určené na tělo můžete nanést i na tvář, ale pozor u citlivé pleti a také na intenzitu odstínu. Lepší je investovat ještě do jednoho přípravku určeného přímo na obličej. Může být třeba ve variantě gelu nebo samoopalovacích kapek, které si jednoduše přidáte do hydratačního krému.

Máte tendenci používat kosmetiku déle, než je záhodno a než říkají pokyny na obalu? U samoopalováků to nepokoušejte. Právě prošlá lhůta by mohla být ten důvod, proč se vám rovnoměrné opálení nepovede.

Tipy na novinky

Foto: Archiv firem

Zleva: Samoopalovací olej pro světlou pleť Eveline, 169 Kč, prodává Dr.Max. Samoopalovací suchý olej St. Moriz, 499 Kč, prodává Fann parfumerieFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Samoopalovací mléko Vivaco, 169 Kč, prodává e-shop značky. Zpevňující tónovací tělové mléko Nivea, 300 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Samoopalovací kapky na obličej Lumene, 869 Kč, prodává Fann parfumerie. Samoopalovací gel na obličej pro postupné opálení Sephora Collection, 390 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Samoopalovací pěna na tváři i tělo Astrid, 130 Kč. Samoopalovací pěna pro postupné opálení, St. Moriz, 499 Kč, prodává Fann parfumerieFoto: Archiv firem

Krásně bronzovou kůži můžete předvést v plavkách: Jaké letos frčí?

Reklama

Načítám