Hlavní obsah

Přešlapy a hvězdné chvíle na Českých lvech: Kdo se pořádně ztrapnil a kdo naopak zazářil?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

České lvy letos naprosto ovládl film „Bába z ledu", který proměnil šest nominací. Jinak byl ale celý večer kolikrát spíše o politice než o filmech. Aspoň takový dojem člověk měl, když poslouchal projevy oceněných. Naštěstí ale politika nedokázala úplně zastínit i další důležité momenty celého večera.

Článek

Letošní březen je zatím plný silných událostí – jak těch pozitivních, tak negativních. Což se promítá i do kulturní sféry, a tak pouze pár dní po inauguraci českého prezidenta se předávání Českých lvů neslo v duchu slabého protestu proti Miloši Zemanovi (73) a vymezení se vůči jeho kritice nejen České televize, ale i některých dalších médií.

Slovenští ocenění zase ve svých projevech často zmiňovali politickou situaci na Slovensku, spojenou se smrtí investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27).

Zdá se tedy, že nejen z Oscarů se stává prostor pro vyjádření politických názorů, i v naší české kotlině začínáme zvedat ve výhrůžném gestu naše pěstičky. Zda je toto správné vyjádření nesouhlasu, či jen mlácení prázdné slámy, necháme na každém z vás. Nicméně byla by škoda, kdyby politika odvedla pozornost od dalších okamžiků předávání Českých lvů, které ne vždy byly úplně povedené.

Méně je někdy více

Jedna z největších pozorností byla upřena na Adama Mišíka (20), respektive jeho přítelkyni, modelku Dianu Kratochvílovou (19). Ať jste muž, či žena, neubráníte se pohledu do jejího dekoltu, který byl skutečně vyzývavý. Pokud se člověku podařilo odpoutat zrak od jejího výstřihu, pak si všiml i skutečně vysokého rozparku. Diana Kratochvílová si takové šaty rozhodně může dovolit, na druhou stranu si člověk říká, jestli méně není někdy více. Což dokázala třeba Tereza Voříšková (28), která oblékla také šaty s hlubokým výstřihem, ale nepůsobil tak vyzývavě jako v případě mladé partnerky zpěváka Adama Mišíka.

Foto: Profimedia.cz

Šaty Diany Kratochvílové byly dost odvážné. Adam Mišík, zřejmě aby nezaostával, zvolil dost netradiční smoking od návrháře Adama Kosta. Šaty jeho partnerky jsou od Zuzany KubíčkovéFoto: Profimedia.cz

Příliš krátké šaty 

Stejným heslem jako Diana Kratochvílová by se ale měla řídit i manželka Karla Janečka (44), Mariem Mhadhbi (33). Snědá kráska sice výstřihem nijak nepohoršovala, zato zvolila tak krátké šaty, že měla co dělat, aby uhlídala odhalený rozkrok, zejména když ji její manžel vzal do náruče. Navíc krajkové rukávy, které odhalovaly i část lopatek a zad, nedokázaly skrýt podprsenku. Ačkoliv Mario Mhadhbi šaty slušely, Rudolfinum a Čeští lvi by si zasloužily trochu velkolepější róbu.

Foto: Profimedia.cz

Šaty manželky Karla Janečka byly příliš krátké, což tady možná nevypadá, nicméně když později bral známý bigamista svoji ženu do náruče, odhalil tak více, než by se slušelo. Nicméně i kdyby k tomu nedošlo, takto krátké šaty nejsou na událost typu předávání Českých lvů vhodné Foto: Profimedia.cz

Jistoty, které nezklamou

Za jednu z nejstylovějších a nejelegantnějších hereček platí Jana Plodková (36). Ani tentokrát své fanoušky nezklamala a v květovaných šatech, které měla dokonale sladěny s botami, byla úchvatná. Nebyla ale jediná, kdo ukázal, že i v Česku se umíme na gala večer obléknout tak, jak diktuje pozvánka na akci. Stejně úchvatné byly třeba Zuzana Stivínová (44), Aňa Geislerová (41), Tatiana Pauhofová (34), Tatiana Vilhelmová (39). A takto bychom mohli jmenovat dál.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Jana Plodková se svým partnerem, Filipem Žilkou, opět zabodovala. Její šaty pochází z dílny Zuzany KubíčkovéFoto: Profimedia.cz

Trapný, ale svůj

Kapitolou sám o sobě byl Oldřich Kaiser (62), který získal cenu za nejlepšího mužského herce ve vedlejší roli ve filmu „Po strništi bos“ (2017). Ačkoliv se asi snažil být vtipný, jeho proslov byl spíše trapný. Odkazoval v něm na mladší generace a jejich vnímání on-line světa, což jsem, bohužel, jako zástupce jedné z mladších generací, příliš nepochopila. Vše završil zlehčením kampaně „Me Too“, což působilo jako zbytečná ukázka šovinismu.

Jeho komičnost podtrhl i jeho extravagantní zevnějšek. Copak o to, vzorovaný oblek má možná jistý šmrnc, ale v kombinaci s teniskami s popiskem působí snahou vypadat mladistvě, ovšem marně. Nicméně, od Oldřicha Kaisera bychom asi nic moc jiného ani nečekali.

Foto: Profimedia.cz

Oldřich Kaiser působí trochu mimo nejen zvoleným outfitem. Jeho proslov při přebírání ceny nebyl vůbec vtipný, ačkoliv on ho tak zřejmě zamýšlelFoto: Profimedia.cz

Těhotná Čvančarová

Jedním z největších překvapení večera pro spoustu lidí bylo určitě bříško Jitky Čvančarové (39). Explicitně na něj upozornila sama moderátorka celého večera, Adéla Vinczeová (37), nezaujatý pozorovatel by si ho možná na první pohled nevšiml. Herečka čeká druhé dítě se svým partnerem, tanečníkem Petrem Čadkem (39). Klobouk dolů před tím, jak dlouho se jim těhotenství podařilo utajit. Září ale štěstím a i proto byla pro nás za hvězdu!

Foto: Profimedia.cz

Kdyby o tom člověk nevěděl, pak by zřejmě v šatech od Taťány Kovaříkové ani nepoznal, že je herečka Jitka Čvančarová těhotná Foto: Profimedia.cz

Největší hvězda večera

Ovšem za největší hvězdu večera lze považovat moderátorku Adélu Vinczeovou, rozenou Banášovou. Její humor není nijak vtíravý, takže se z publika neozývaly rozpačité výbuchy smíchu. Dokázala vždy trefně a s nadhledem zachránit situaci na pódiu, která zaváněla trapasem a bylo vidět, že se na velkou akci skutečně pečlivě připravovala. A navíc – šaty jí perfektně sedly a vypadala úchvatně.

Foto: Profimedia.cz

Moderátorka Adéla Vinczeová byla za hvězdu večera. A i když tak šaty mohou působit, tak do ledové královny měla dalekoFoto: Profimedia.cz

Sledovali jste České lvy? 

Reklama

Načítám