Hlavní obsah

Proměňte se v antickou bohyni!

Foto: Petr Makovička

Antický styl neustále inspirujeFoto: Petr Makovička

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Která žena by si nepřála vypadat božsky? My vám dnes poradíme, jak se o to alespoň pokusit. Jednu ze čtenářek jsme totiž nalíčili, učesali a převlékli do krásných šatů, jako stvořených pro antickou bohyni. Jak ale mají takové šaty správně vypadat a kde se dají sehnat? To se dozvíte, když si přečtete náš článek.

Článek

Čistá linie, střídmá barevnost, vzdušnost materiálu i rafinované zdůraznění ženských křivek. Tím vším se vyznačují šaty v antickém stylu, který je stálou inspirací ve světě módy a snad nikdy nevyjde z kurzu. Nejvíce asi sluší společenským šatům, hlavně svatebním a plesovým, ale nevyhýbá se ani těm letním. A letos, kdy se klade v trendech důraz na ženskou siluetu, budete v antických splývavých róbách, které podtrhnete jednobarevnými světlými odstíny, za hvězdu.

Na foto zleva: Halens, Mango, bonprix

Na foto: vlevo a vpravo Halens, uprostřed Mango

Jednoduchý střih s jemným řasením či plisováním, což je skládaní látky, často přepásaný pod prsy, působí totiž velmi něžně a elegantně. A pro jaké postavy je stvořen? Nejlépe sedí vysokým štíhlým ženám s menším poprsím. Tuto sezónu jsou v módě také široké pásky, kterými můžete zvýraznit vosí pas. Pokud však máte větší boky, nezoufejte, áčkový střih rozšiřující se volně od prsou dolů dokáže leccos zakrýt, a proto i vám budou šaty v antickém či empírovém stylu slušet. Podívejte se, jak padly naší čtenářce Veronice.

Na foto zleva: bonprix, H, Topshop

Na foto zleva: Mango, New Yorker, pietro filipi

„Doma mám v antickém stylu jedny plesové šaty a osobně se mi tento střih velice líbí. U šatů i sukní totiž upřednostňuji jednoduchost, avšak nejlépe ozvláštněnou třeba lehkým řasením, sponou nebo zdobením,“ svěřuje se čtenářka Veronika Zeliková z Olomouce. A které z šatů, jež vybrala stylistka Jana, by zařadila do svého šatníku nejraději? „Nejvíce mne zaujaly ty oranžové šaty, jak svým střihem, tak úžasnou barvou. A modré doplňky včetně bot k tomu krásně pasovaly,“ dodává Veronika, která by prý takové šaty využila v zimě na ples a v létě na večírek.

Bohyně slunce

Chcete-li v létě zazářit a oslnit své okolí, zaručeně vám k tomu dopomůže zlatá barva šatů i vhodně zvolených doplňků.

Na foto: šaty (Vero Moda 390 Kč), pásek (H 199 Kč), boty (Humanic 2499 Kč), čelenka (I am 149 Kč), náramek (I am 229 Kč)

Bohyně úrody

Rovná jednoduchá linie splývavých šatů přepásaných úzkým páskem nechá vyniknout ženské siluetě.

Na foto: šaty (Zara 2499 Kč), boty (Zara 999 Kč), čelenky (I'am 149 Kč a 99 Kč)

Bohyně vášně

Dáváte přednost pastelovým a výrazným barvičkám? Zvolte například sytě oranžovou, která sluší především brunetkám.

Na foto: šaty (Mango 2999 Kč), boty (Humanic 899 Kč), náhrdelník (Mango 699 Kč), náušnice (Mango 299 Kč)

Také se vám antický styl zalíbil? Nebo už takové šaty doma máte? Tak se v nich ukažte! Pošlete mi na e-mail svou fotku v antických róbách a nejlepší v redakci vybereme a zveřejníme.

Reklama

Načítám