Hlavní obsah

Proti nudě: Valentýnský běh, Rozchody stylově i 30 dní touhy

Foto: Phovoir, Shutterstock.com

Foto: Phovoir, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valentýnský víkend je tu. Vyrazte někam do sněhu a oslavujte lásku co nejvíc a nejhlasitěji. Máme pro vás tipy na akce, které se konají nejen u příležitosti svátku zamilovaných. A také poradíme, jak se naladit na láskyplnou notu...

Článek

Patříte mezi nadšené milovníky svátku zamilovaných, nebo obvykle hudráte, že to není nic pro vás a láska nemá mít datum? Pojďme si říct, že v dnešní době moc příležitostí ke slavení není a byla by škoda tuto minout. Ať už budete ve dvou, celá rodina, nebo třeba s kamarádkami, užijte si to. Kde udělat něco pro své tělo, kdo vás pobaví a co vám pomůže naladit se na romantickou, možná i trochu eroticky laděnou notu?

Běh pro zamilované

Sportujete a sport venku si užíváte? Jste běžec, kterého neodradí ani trocha mrazu nebo sněhu? Pak vězte, že v sobotu se v Hradci Králové v Městských lesích koná valentýnský běh. Závod bude připraven v souladu s aktuálním stavem a opatřeními, takže protentokrát nechte fanoušky z řad rodinných příslušníků a kamarádů doma a vše proběhne bezkontaktně. Těšit se můžete na trasy 10 a 5 kilometrů, v cíli vás čeká samoobslužné občerstvení a speciální finišerská valentýnská medaile.

Foto: Jan Slavíček / hradecky.denik.cz

Jestli poběžíte ve dvojici, ujasněte si předem, že ten s horším časem nebude dělat na Valentýna dusnoFoto: Jan Slavíček / hradecky.denik.cz

Rozchody stylově

Máte rádi dobrý humor a z Valentýna nejste úplně odvaření? Populární komičky Iva Pazderková (40) a Adéla Elbel (39) si připravily unikátní a neopakovatelnou antivalentýnskou impro talkshow „Všechno nejlepší: Rozchody stylově“. Obě dámy jsou mistryně v oboru stand-up comedy, milují improvizaci a jak samy říkají, je patrné, že jsou přebornice ve vztazích a o své zkušenosti se rády podělí. Možná vám i poradí – budete se totiž s nimi moct díky streamovací technice propojit. Jak být single v covidové době, jak se rozejít, aniž by si on všiml, jak se nachystat na rande? To vše se dozvíte. A bude se i tančit, tak ukliďte sušák.

A co nachystat dobrého? Možná byste inspiraci mohli najít v zábavné kuchařce s ilustrovaným komiksem pro celou rodinu Adéla ještě nevečeřela. Šéfkuchař Ondřej Slanina (36) vytvořil pro Adélu Elbel 31 receptů na tradiční i netradiční jídla a ona je vtipně glosuje.

Foto: mestanskabeseda.cz

Jestli jste měli v plánu Valentýna ignorovat, v této společnosti to bude ideální a navíc vtipnéFoto: mestanskabeseda.cz

30 dní touhy

Než Alyssin manžel zemřel, předal jí balíček 30 karet. A že pozná, že je na ně čas, až uvidí chlapa s pěkným zadkem. Mladá vdova na karty zapomene a roky truchlí, ale zdá se, že konečně nastala správná chvíle: její nový soused totiž má sexy zadek. A co je na kartách? 30 erotických úkolů. Její muž totiž chtěl, aby i po jeho smrti dál žila a našla lásku... Autorka knihy 30 dní touhy Christine d’Abo již vydala více než 40 knih a na romantické příběhy se specializuje.

Foto: Nakladatelství Metafora

30 dní touhy, Christine D’Abo, nakladatelství Metafora, 302 stranFoto: Nakladatelství Metafora

Karty na oživení párové komunikace

O tom, že ve vztahu se má otevřeně komunikovat, problémy se mají řešit a partneři k sobě mají být upřímní, jste určitě slyšeli. Ale návod vám nikdo nedal a vy možná stále tápete, jak se zdravě komunikuje. Odborníci nabádají, aby si páry uvědomovaly, že hezký vztah není samozřejmost a potřebuje péči.

A proto manželé Jana Černá Tomanová a Martin Černý založili Vztahosféru, která se zaměřuje na párovou terapii a poradenství a mimo jiné vydávají karty na oživení párové komunikace. Otázky, které obvykle kladou psychoterapeuti, si můžete položit v klidu doma. O kousek víc se poznáte, budete si blíž, pobavíte se a možná si připomenete, proč jste se do sebe zamilovali a co vás k sobě tak přitahovalo.

Foto: vztahosfera.cz

V běžném provozu nebývá čas ani chuť sednout si a povídat si o všem možném i nemožném. A tyhle karty budou skvělá příležitostFoto: vztahosfera.cz

Seriál C. B. Strike

Nejste nikterak naladěni na valentýnskou romantickou notu a spíše vás láká dobrá detektivka? I pro vás máme skvělý tip. Když se řekne J. K. Rowling (55), už dávno neplatí, že všichni vyhrknou „Harry Potter“. Mnozí si ihned vybaví C. B. Strika, válečného veterána a vyšetřovatele, který se svou asistentkou Robin řeší komplikované případy. Britská autorka je napsala pod pseudonymem Robert Galbraith a televizní společnost HBO podle knih natočila seriál, který se velmi povedl.

Foto: Profimedia.cz

Kromě toho, že řeší zajímavé případy, mají každý své osobní trápení a starosti. A navíc je to k sobě malinko přitahuje... (Holliday Grainger, 32, Tom Burke, 39)Foto: Profimedia.cz

Načítám