Hlavní obsah

Proti želvímu krku a hrbu: Jak si srovnat záda?

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vraťte záda do správné polohy a dopřejte trochu úlevy bolavé krční páteři. I ona totiž v této době dost trpí a zaslouží si trochu pozornosti. Ukážeme vám pět snadných pozic, kterými ulevíte od bolesti a budete vzpřímenější.

Článek

Vztyk ze sedačky nebo od stolu, je čas protáhnout záda! Z ergonomicky tvarovaných kancelářských židlí jsme se přesunuli do méně vyhovujících podmínek, a tak se není čemu divit, že leckdo si stěžuje na bolest zad či krku. Navíc někdy přes den sedíme tak dlouho, že vlastně zapomeneme, jak vlastně mít rovná záda. Krk čím dál tím více předsazujeme dopředu, což je skvělá pozice, která ale vede pouze k hrbu na zádech. 

Trenérka Kristýna Soukupová si pro vás připravila pět pozic, při kterých se krásně protáhnete a srovnáte krk a záda do zdravé polohy. Potřebujete k nim ručník a zeď, o kterou se opřít. Jednotlivé cviky dělejte tolikrát, kolik je vám příjemné a začnete cítit úlevu a protažení.

Reklama

Načítám