Hlavní obsah
2,9
(66)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pudinkáče? České hospodyňky je milují! Pokud jste se do nich ještě nepustili, je nejvyšší čas!

40 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
16 kusů
Těsto
  • 250 ml mléka
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 4 ks žloutků
  • 400 g hladké mouky
  • 10 lžiček cukru krupice
  • 21 g droždí
Náplň
  • 750 ml mléka
  • 3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 180 g másla
  • 150 g cukru moučka
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
Článek

Postup

01.

Ve vlažném mléce v míse rozpusťte kvasnice a cukr. Nechte vzejít kvásek, až poté do mísy nasypte mouku, přidejte olej a žloutky a hnětačem vypracujte hladké voňavé těsto. Uzavíratelný potravinový box vymažte trochou oleje, těsto do něj vložte, přikryjte a nechte hodinu kynout. V polovině kynutí nádobu otevřete, těsto krátce propracujte, a opět zavřete.

02.

Troubu předehřejte na 200 °C. Na pomoučeném vále rozdělte těsto na 16 kusů, každý z nich vyválejte v asi 20 cm dlouhého hada. Toho přeložte napůl a omotejte kolem sebe jako hada. Konce zahněte vždy dolů tak, aby se pudinkáče nerozmotaly. Pokládejte je na plech s pečicím papírem a pečte 12–15 minut dozlatova.

03.

Vychladlé pudinkáče plňte náplní. Jak na ni? Uvařte pudink v uvedeném množství mléka spolu s vanilkovými cukry. Vychladlý ho pak vyšlehejte se změklým máslem a cukrem. Plňte cukrářským sáčkem, podávejte posypané cukrem moučka.

Máte pudink rádi? Pak neváhejte vyzkoušet další jemné lahodné pudinkové dezerty.

Reklama

Načítám