Hlavní obsah

Rebarborovo-jahodový crumble s mandlovou drobenkou

Hodnocení:
(4)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Klasika, kterou zná každý, je rebarborový koláč s drobenkou. Ale co takhle lahodný, na jazyku se rozpadající rebarborovo-jahodový crumble?

Ingredience pro:
4 porce
  • 3 stonky rebarbory
  • 400 g jahod
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 100 g jemně mletého třtinového cukru
  • 100 g másla
  • 200 g neloupaných mletých mandlí
Článek

Postup

Krok 1: Rebarboru i jahody očistěte a nakrájejte na kousky, dejte je do zapékací misky nebo muffinových formiček a posypejte třtinovým cukrem. Pak vše vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 15 minut, až ovoce pustí šťávu.

Krok 2: Mezitím si připravte drobenku – do mísy dejte máslo, cukr a mleté mandle. Rukama vypracujte drobivou hmotu, podle potřeby přidejte ještě mandle navíc, aby se drobenka opravdu drobila.

Krok 3: Upečené ovoce vyndejte, posypte strouhankou a dejte ještě asi na 15 minut upéct dozlatova. Máte hotovo! Během postupující sezony samozřejmě můžete ovoce obměňovat, nebo vyzkoušet i zdravější variantu crumble.

A z jakého ovoce děláte crumble nejraději vy? Co takhle švestky s broskvemi?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama