Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Klasika, kterou zná každý, je rebarborový koláč s drobenkou. Ale co takhle lahodný, na jazyku se rozpadající rebarborovo-jahodový crumble?

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 stonky rebarbory
  • 400 g čerstvých jahod
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 g másla
    7
  • 200 g mandlí
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Rebarboru i jahody očistěte a nakrájejte na kousky, dejte je do zapékací misky nebo muffinových formiček a posypejte třtinovým cukrem. Pak vše vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 15 minut, až ovoce pustí šťávu.

02.

Mezitím si připravte drobenku – do mísy dejte máslo, cukr a mleté mandle. Rukama vypracujte drobivou hmotu, podle potřeby přidejte ještě mandle navíc, aby se drobenka opravdu drobila.

03.

Upečené ovoce vyndejte, posypte strouhankou a dejte ještě asi na 15 minut upéct dozlatova. Máte hotovo! Během postupující sezony samozřejmě můžete ovoce obměňovat, nebo vyzkoušet i zdravější variantu crumble.

A z jakého ovoce děláte crumble nejraději vy? Co takhle švestky s broskvemi?

Načítám