Hlavní obsah

Recenze kosmetiky: Nejlepší červené rtěnky ke stromečku

Foto: Lukáš Kukla

Foto: Lukáš Kukla

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červených rtěnek není nikdy dost! Hodí se ke každé příležitosti, mohou vypadat dramaticky i civilně. Otestovaly jsme pět kousků různých odstínů i textur. Která doladí vaše vánoční líčení ke stromečku?

Článek

Červená rtěnka je vhodná na den i na noc a sluší vlastně každému. V nabídce najdete různé varianty – krémové hydratační, matné sametové i neslíbatelné. Pokud se rozhodnete pro líčení s rudými rty, myslete na to, že dokonalé bude jen ve chvíli, kdy nebudou suché a popraskané. Ideální je opečovat rty předem peelingem nebo jim dopřát masku.

Zvolíte-li klasický look, vezměte si k ruce konturku a barvu nanášejte precizně. Pokud se ovšem inspirujete Francouzkami a Korejkami, které nosí aktuálně rty trochu rozpité či rozmazané, nanášejte rtěnku naopak prstem.

Vyzkoušely jsme různé odstíny, značky i textury. Která by vyhrála redakční cenu Nejlepší vánoční rtěnka?

Nobea,199 Kč

Rtěnka francouzské značky je matná a slibuje dlouhotrvající výdrž. Vím, co dokážou matné rtěnky, tato je svou výdrží spíš průměrná. Vnitřní kraje jdou postupně dolů i pokud pijete. Po obědě mi zůstala jen konturka. Nicméně někdy to není na škodu, protože můžete rtěnku v tenké vrstvě obnovit a vypadá to zase dobře. Tekutá rtěnka ihned zasychá a vytvoří sametový finiš. Je růžovo-červená, možná až malinová, dalo by se říct. Zajímavý odstín je velké plus, je totiž velmi slušivý.

Foto: Archiv firmy

Matná tekutá rtěnka Festive, Nobea, 199 Kč, odstín Cranberry Red, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Maybelline, 170 Kč

Vysunovací rtěnka vyniká sametovou a matnou texturou, díky které docílíte i lehce rozmazaného efektu. Není tudíž tak výrazná jako třeba tekuté matné rtěnky, které po nanesení zaschnou tak, že už se ani nehnou a nemáte šanci na opravu. Díky tomu, že je rtěnka v tužce a úzká, s ní pohodlně vykreslíte rty, máte tak šanci si s líčením opravdu vyhrát. Odstín 299 More Scarlet je klasická červená, se kterou nešlápnete vedle.

Foto: Archiv firmy

Rtěnka Color Sensational Ultimatte, Maybelline, 170 Kč, 299 More ScarletFoto: Archiv firmy

Alcina, 300 Kč

Značka Alcina přichází s novým multifunkčním produktem – se rtěnkou v tužce, kterou lze použít i jako tvářenku. Má lehkou konzistenci, která se dobře nanáší jak na rty, tak právě i na tváře. Tužkou zase rty pěkně vykreslíte, pokud požadujete intenzivnější odstín, musíte nanést více vrstev. Barva je růžovo-červená, hodí se dobře i na denní líčení. Ideální je i to, že můžete během dne kromě rtů oživit i zdravíčka tváří!

Foto: Archiv firmy

Rtěnka a tvářenka v jednom, Alcina, odstín Red, 300 Kč, koupíte v salonech spolupracujících s touto značkou nebo na e-shopu NotinoFoto: Archiv firmy

Catrice, 119 Kč

Rtěnka, která se neobtiskne se na respirátor? To slibuje tato tekutá od Catrice. Má matný finiš a je velmi pigmentovaná. Drží o trochu lépe než Nobea, ale po obědě jsem musela barvu také obnovit. Oceňuji ale, že ani po celém dni rty nevysušuje a na masku se opravdu neobtiskla.

Foto: Archiv firmy

Tekutá rtěnka Matt Pro Ink, Catrice, odstín 090, 119 Kč, prodává Kup kosmetikuFoto: Archiv firmy

Yves Rocher, 369 Kč

Nejvíc krémová a hydratační je z této pětice Grand Rouge od Yves Rocher. Je to rtěnka, která by neměla chybět v žádné kosmetické taštičce. Dokonale rty zahalí do syté barvy, protože je vysoce pigmentovaná. Rtům opravdu dodá příjemný pocit, protože nevysušuje (asi díky tomu, že obsahuje olej z kamélie). Krémová textura rty vyhlazuje, trochu vám odpustí i nějaké to rozpraskané místo a rty jsou hezčí na pohled. Odstín 120 je tmavší červená a hodí se podle mě spíš na večerní události. Dnešní vítěz!

Foto: Archiv firmy

Rtěnka Grand Rouge, Yves Rocher, odstín 120 Satiné, 369 KčFoto: Archiv firmy

Reklama

Související témata:

Načítám