Hlavní obsah

Cuketové toasty

Hodnocení:
(64)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Kdo by nemiloval toasty – na povrchu křupavé, uvnitř roztékající se sýr a plátek šunky. Ale věděli jste, že se dají připravit i zdravěji a použít místo pečiva cuketu? Vyzkoušejte cuketové toasty, které vás dostanou nejen svou zelenou barvou, ale i nutričními hodnotami.

Ingredience pro:
2 toasty
Na toast
  • 1 cuketa
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce chia semínek
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky oregana
Na obložení
  • 2 plátky sýru eidam
  • 4 plátky šunky
Článek

Postup

Krok 1: Začněte tím, že si menší cuketu nastrouháte na jemném struhadle. Pak z ní vymačkejte přebytečnou vodu. 

Krok 2: Nastrouhanou cuketu smíchejte s vejci, utřeným česnekem, chia semínky a kořením (sůl, pepř, oregano). 

Krok 3: Na plotýnky sendvičovače dejte pečicí papír a rozetřete rovnoměrně polovinu cuketové směsi. Dejte na ni 2 plátky šunky, 2 plátky sýru a znovu 2 plátky šunky a rozetřete druhou polovinu cuketové směsi.

Krok 4: Na vrchní část toastů položte opět pečicí papír a sendvičovač zavřete. Dělejte je asi 15 min do křupava. Podávejte jako klasické zapečené toasty s kečupem a čerstvou zeleninou.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Po cuketových toastech nepřiberete

TIP: Aby se vám lépe odlepily z papíru, vytáhněte je i s ním a nechte chvíli vychladnout.

Vyzkoušejte naše další recepty s cuketou třeba cuketový chléb nebo cuketové placičky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek