Hlavní obsah
3,2
(69)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Kdo by nemiloval toasty – na povrchu křupavé, uvnitř roztékající se sýr a plátek šunky. Ale věděli jste, že se dají připravit i zdravěji a použít místo pečiva cuketu? Vyzkoušejte cuketové toasty, které vás dostanou nejen svou zelenou barvou, ale i nutričními hodnotami.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 toasty
  • 1 ks cukety
  • 2 ks vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce chia semínek
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky čerstvého oregana
Na obložení
  • 2 plátky sýru eidam
  • 4 plátky šunky
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si menší cuketu nastrouháte na jemném struhadle. Pak z ní vymačkejte přebytečnou vodu. 

02.

Nastrouhanou cuketu smíchejte s vejci, utřeným česnekem, chia semínky a kořením (sůl, pepř, oregano). 

03.

Na plotýnky sendvičovače dejte pečicí papír a rozetřete rovnoměrně polovinu cuketové směsi. Dejte na ni 2 plátky šunky, 2 plátky sýru a znovu 2 plátky šunky a rozetřete druhou polovinu cuketové směsi.

04.

Na vrchní část toastů položte opět pečicí papír a sendvičovač zavřete. Dělejte je asi 15 min do křupava. Podávejte jako klasické zapečené toasty s kečupem a čerstvou zeleninou.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Po cuketových toastech nepřibereteFoto: Viktorie Hrazdílková

TIP: Aby se vám lépe odlepily z papíru, vytáhněte je i s ním a nechte chvíli vychladnout.

Vyzkoušejte naše další recepty s cuketou třeba cuketový chléb nebo cuketové placičky.

Související témata:

Načítám