Hlavní obsah
3,8
(30)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Plech voňavé dobroty s křupavou cibulí jsou nejlepší ještě horké, přímo z plechu.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg brambor
  • 3 ks cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky, omyjte a dobře osušte v utěrce.

02.

Do pekáče vložte sádlo a nechte ho v troubě krátce rozpustit. Pekáč vyjměte, přidejte brambory, kmín a špetku pepře a dobře je na plechu promíchejte v tuku. Vraťte je do trouby a pečte asi 15 minut, v mezičase oloupejte cibuli (použijte tři větší nebo čtyři menší cibule) a nakrájejte ji na jemnější půlkolečka.

03.

Po čtvrt hodině přidejte do pekáče cibuli, osolte a zlehka promíchejte. Stáhněte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut, až budou brambory křupavé a cibule zezlátne, občas promíchejte.

Tip: Dokonalé brambory s cibulí můžete upéct i ve větší remosce.

04.

Pečené brambory s cibulí jsou dobré i jenom tak s trochou domácí tatarky, nebo dipem ze zakysané smetany. Hodí se ale i jako luxusní příloha k jednoduše upravenému masu, nebo grilovanému sýru.

Baví vás netradiční přílohy? Zkuste libanonskou rýži s nudlemi nebo voňavé opečené brambory s exotickým kořením.

Reklama

Načítám