Hlavní obsah

Nejlepší domácí tatarka

Hodnocení:
(164)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Zapomeňte na nasládlé prefabrikované pokusy o tatarku a raději věnujte pár minut přípravě té domácí. Nejdřív si připravte majonézu, jak jinak, také domácí, a pak už jen přidávejte ingredience podle chuti.

Ingredience pro:
1 skleničku
  • 6 lžic majonézy
  • 1 malá cibule
  • 3 kyselé okurky
  • 2 lžíce hladkolisté petržele
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • sůl a pepř
  • citronová šťáva
Článek

Postup

Krok 1: Jak připravit domácí majonézu najdete zde, tím začněte. Pak nakrájejte cibulku nebo šalotku, kyselé okurky a petrželku najemno a smíchejte s majonézou.

Krok 2: Dochuťte dijonskou hořčicí, worcesterem, špetkou soli, čerstvě mletým pepřem a případně několika kapkami citronové šťávy. Uchovávejte v lednici a spotřebujte do 3 dnů.

Vyrábíte si doma různé pochutiny? Vyzkoušejte domácí sladkou chilli omáčku, cuketovou hořčici i pikantní kečup.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek