Hlavní obsah
3,6
(12)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Nemusí to být jenom klasické knedlíky s vejcem: zábavný, rychlý a hlavně chutný způsob, jak zužitkovat zbylý knedlík, nabízí ve své kuchařce Vaříme beze zbytku naše kolegyně Katka Bičíková.  

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 4 kolečka houskového knedlíku
  • 1 vejce
  • 2 plátky goudy
  • 2 lžičky kečupu
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

V misce prošlehejte vejce se špetkou soli a pepře. Plátek knedlíku (nejlíp chutná ten domácí) potřete kečupem a hořčicí, obložte plátky sýra tak, aby nepřečníval ven, a přiklopte dalším knedlíkem.

Tip: Kateřina ve své knize doporučuje přidat dle chuti ještě trochu cibule, bylinky nebo chilli. Místo goudy můžete použít jiný sýr, klidně i výraznější.

02.

V pánvi rozehřejte směs másla a oleje. Obložené knedlíky obalte v rozšlehaném vajíčku a zvolna osmažte z obou stran dozlatova.

Tip: Máte-li dobrý toustovač, můžete „knedloust“ připravit i v něm.

Snažíte se v kuchyni neplýtvat a zužitkovat všechny zbytky? Možná se vám budou hodit i další tipy, jak vařit ze zbytků v kuchyni, inspirujte se i levnými a přitom výbornými recepty.

Reklama