Hlavní obsah
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Nemusí to být jenom klasické knedlíky s vejcem: zábavný, rychlý a hlavně chutný způsob, jak zužitkovat zbylý knedlík.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 kolečka houskového knedlíku
    1
  • 1 ks vejce
    3
  • 2 plátky goudy
    7
  • 2 lžičky kečupu
  • 2 lžičky hořčice
    10
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V misce prošlehejte vejce se špetkou soli a pepře. Plátek knedlíku (nejlíp chutná ten domácí) potřete kečupem a hořčicí, obložte plátky sýra tak, aby nepřečníval ven, a přiklopte dalším knedlíkem.

Tip: Dle chuti můžete přidat ještě trochu cibule, bylinky nebo chilli. Místo goudy můžete použít jiný sýr, klidně i výraznější.

02.

V pánvi rozehřejte směs másla a oleje. Obložené knedlíky obalte v rozšlehaném vajíčku a zvolna osmažte z obou stran dozlatova.

Tip: Máte-li dobrý toustovač, můžete pokrm připravit i v něm.

Snažíte se v kuchyni neplýtvat a zužitkovat všechny zbytky? Možná se vám budou hodit i další tipy, jak vařit ze zbytků v kuchyni, inspirujte se i levnými a přitom výbornými recepty.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 371,49 kJ
Bílkoviny10,73 g
Tuky18,77 g
Sacharidy28,19 g
Sůl1,52 g
SAFA5,62 g
Vláknina1,55 g
Cukry2,32 g

Načítám