Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Grilovacích receptů není nikdy dost! Tyto jednoduché kofty z krůtího masa voní exotikou a v kombinaci s rychlým a svěžím mátovým dipem ze zakysané smetany jsou dokonalé. Jsou z čistého masa, nejsou tučné a chutnají i dětem.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na kofty
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvého mletého pepře
Na dip
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 snítka čerstvé máty
  • 1 špetka soli
Článek

Kofty jsou mleté masové šištičky na špejli, tedy špízy z mletého masa, někdy se jim říká i mletý kebab. Mají původ v blízkovýchodní kuchyni, ale vyskytují se často i ve středomořských receptech a na Balkáně. Dají se připravit z různých druhů masa a vždy obsahují variaci bylinek a koření. Můžete je připravit nejen na grilu, ale také na pánvi či v troubě na plechu.

Postup

01.

Mleté krůtí maso smíchejte s nasekaným čerstvým koriandrem, drceným česnekem, citronovou kůrou, římským kmínem, solí a pepřem.

02.

Připravte si kovové jehly nebo namočené špejle a mokrýma rukama na ně tvořte z masové směsi šišky.

03.

Na jednoduchý mátový dip smíchejte krémovou zakysanou smetanu (můžete použít i hustý bílý jogurt) s nasekanou čerstvou mátou, solí a čerstvě namletým pepřem.

04.

Kofty opékejte ze všech stran na grilu, drůbeží maso musí být zcela propečené. Hotové kofty servírujte s mátovým dipem, čerstvou zeleninou a bílým pečivem nebo pita chlebem.

Z mletého masa můžete udělat i zábavný grilovaný špíz z masových kuliček. Děti je milují!

Načítám