Hlavní obsah
3,6
(14)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Nekomplikovaná poctivá klasika, která si na nic nehraje a nepotřebuje žádné vylepšení. Výpečky z remosky nemají chybu.

5 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g krkovice
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Případně navíc
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžička kmínu
Článek

Postup

01.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubší kousky, oloupaný česnek nasekejte nahrubo. Maso krátce opláchněte, osušte a nakrájejte na kostky velké asi 4 × 4 cm. Kromě krkovice můžete použít i vepřový bok nebo jejich směs.

Tip: Maso včas vyndejte na kuchyňskou linku, aby získalo pokojovou teplotu, zkrátíte tak čas potřebný na tepelnou úpravu. Maso také utrpí menší teplotní šok a bude šťavnatější.

02.

Cibuli, česnek i maso vložte do remosky. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Pokud používáte libovější krkovici, přidejte do remosky i lžíci vepřového sádla.

Tip: K výpečkům můžete dát i lžičku kmínu. Pomůže s trávením tučnějšího masa.

03.

Přiklopte víko remosky a pečte bez otevírání 45 minut. Poté odklopte, zkontrolujte a promíchejte. Pečte dalších 15 minut a znova promíchejte. Maso by už mělo být měkké a opečené do hezké barvy, podle velikosti kousků ale může chtít ještě pár minut navíc. V téhle fázi ho už kontrolujte a míchejte častěji: výpečky budou hotové, když se všechna šťáva odpaří až na tuk, maso bude opečené dohněda a cibule se téměř úplně rozpadne.

04.

Podávejte tradičně – s knedlíkem a červeným zelím. Zda si vyberete houskový knedlík, nadýchaný karlovarský knedlík nebo klasický bramborový knedlík, je už na vás.

Studené, vidličkou nahrubo rozmačkané výpečky na chlebu jsou minimálně stejně tak dobré jako populární francouzské rillettes.

Za zapůjčení remosky děkujeme společnosti Remoska s.r.o.

Načítám