Hlavní obsah

Vepřové výpečky na pivě, zázvoru a brusinkách

Hodnocení:
(36)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina 10 minut
Náročnost
nízká

Máte chuť na pořádné „chlapské“ jídlo? Připravte si poctivé výpečky – ale zkuste to trochu jinak. Takhle dokřupava vypečené kousky masa asi neznáte: s pikantním kořením, brusinkami a pivem.

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g libového bůčku
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml světlého piva
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce sušených brusinek
  • sůl
  • pepř
  • sladká mletá paprika
  • mletá pálivá paprika
Článek

Postup

Krok 1: Maso nakrájejte na větší kostky a smíchejte je s prolisovaným česnekem a vším kořením kromě zázvoru. Nechte hodinku odležet. Před pečením přidejte do masové směsi hořčici, protlak, zázvor a najemno nasekanou cibuli.

Krok 2: Troubu vyhřejte na 180 stupňů a maso dejte zatím bez podlití zapéct. Po chvíli zalijte světlým pivem, přikryjte poklicí a pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte vývarem nebo horkou vodou. Asi deset minut před koncem pečení přidejte brusinky a dopečte. Pokrm zpravidla není třeba zahušťovat. Chcete-li mít více šťávy, nastavte výpek lžící hladké mouky rozmíchané v troše studené vody. Krátce provařte.

Tip: Výpečky podávejte s bramborovým knedlíkem.

Lákají vás nezvykle okořeněné výpečky?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.