Hlavní obsah
3,4
(37)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Máte chuť na pořádné „chlapské“ jídlo? Připravte si poctivé výpečky – ale zkuste to trochu jinak. Takhle dokřupava vypečené kousky masa asi neznáte: s pikantním kořením, brusinkami a pivem.

15 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g bůčku
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml světlého piva
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce sušených brusinek
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na větší kostky a smíchejte je s prolisovaným česnekem a vším kořením kromě zázvoru. Nechte hodinku odležet. Před pečením přidejte do masové směsi hořčici, protlak, zázvor a najemno nasekanou cibuli.

02.

Troubu vyhřejte na 180 stupňů a maso dejte zatím bez podlití zapéct. Po chvíli zalijte světlým pivem, přikryjte poklicí a pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte vývarem nebo horkou vodou. Asi deset minut před koncem pečení přidejte brusinky a dopečte. Pokrm zpravidla není třeba zahušťovat. Chcete-li mít více šťávy, nastavte výpek lžící hladké mouky rozmíchané v troše studené vody. Krátce provařte.

Tip: Výpečky podávejte s bramborovým knedlíkem.

Lákají vás nezvykle okořeněné výpečky?

Reklama

Související témata:

Načítám