Článek
Po vepřových kotletách můžete sáhnout, i když nemáte moc času. Tentokrát jim dejte zajímavou podobu díky receptu, kde použijete tvrdší nasládlé hrušky, dobrý česnek, sladký med a hořčici (ideálně medovou). Výsledek je výborný!
Postup
01.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky. Neloupané hrušky nakrájejte na plátky. Česnek nasekejte najemno. Vepřové kotlety osolte, opepřete a na stranách lehce nařízněte, aby se při opékání nekroutily.
Ve větší pánvi rozehřejte olej a kotlety na něm opečte dozlatova, z každé strany asi 2 až 3 minuty. Opečené maso z pánve vyjměte, dejte na talíř a přikryjte.
02.
Do stejné pánve přidejte dvě lžičky másla (třetí zatím odložte stranou), nechejte na něm zesklovatět cibuli a rozvonět česnek. Přidejte nakrájené hrušky, pár minut opékejte a míchejte.
Pak vmíchejte med, hořčici, směs osolte a přidejte větvičky rozmarýnu. Vraťte zpět opečené kotlety, podlijte je vývarem a přikryté nechte na mírném plameni asi 15 minut jemně probublávat. Nakonec přidejte do šťávy v pánvi pro zjemnění poslední lžíci másla.
03.
Kotlety podávejte třeba s pečenými bramborami, které se k nim hodí. Na talíři je můžete ozdobit čerstvým rozmarýnem.