Hlavní obsah
2,9
(131)
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Pokud plánujete k obědu něco jednoduchého, a přesto nechcete ošidit svoje chuťové pohárky, vyzkoušejte tuhle lahodnou pečínku. Hrušky, ořechy a sýr jsou sázka na jistotu!

30 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 kg vepřové kýty
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g sýru s modrou plísní
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 4 ks hrušek
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
Článek

Postup

01.

Plátky slaniny nakrájejte na proužky, ořechy nasekejte nahrubo a sýr rozdrobte. Vše dejte do misky a promíchejte. V jiné misce smíchejte olej s hořčicí.

02.

Maso opláchněte a osušte. Ostrým nožem do něj nařízněte kapsu a napěchujte do ní sýrovou směs. Otvor poté stáhněte párátky, aby se náplň při pečení neuvolnila. 

03.

Naplněnou kapsu důkladně osolte, opepřete a potřete hořčicovou směsí. Pak ji vložte do pekáčku, podlijte troškou vody, přiklopte a pečte asi hodinku v troubě předehřáté na 180 °C.

04.

Mezitím nakrájejte hrušky na větší kusy nebo na klínky a smíchejte s lístky tymiánu. Po hodince pečení maso odklopte a přidejte k němu hrušky. 

05.

Dál pečte asi půlhodinku už jen odklopené, aby bylo maso upečené dozlatova. Hotovou pečínku podávejte s bramborovou kaší a listovým salátem podle chuti.

Reklama

Načítám