Hlavní obsah

Vepřová pečínka s hruškami

Hodnocení:
(115)
Foto: Jan Přibylský
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina 30 minut
Náročnost
střední

Pokud plánujete k obědu něco jednoduchého, a přesto nechcete ošidit svoje chuťové pohárky, vyzkoušejte tuhle lahodnou pečínku. Hrušky, ořechy a sýr jsou sázka na jistotu!

Ingredience pro:
6 porcí
Na vepřovou kapsu
  • 1 kg vepřové kýty
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g sýru s modrou plísní
  • 100 g vyloupaných vlašských ořechů
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 4 hrušky
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
Článek

Postup

Krok 1: Plátky slaniny nakrájejte na proužky, ořechy nasekejte nahrubo a sýr rozdrobte. Vše dejte do misky a promíchejte. V jiné misce smíchejte olej s hořčicí.

Krok 2: Maso opláchněte a osušte. Ostrým nožem do něj nařízněte kapsu a napěchujte do ní sýrovou směs. Otvor poté stáhněte párátky, aby se náplň při pečení neuvolnila. 

Krok 3: Naplněnou kapsu důkladně osolte, opepřete a potřete hořčicovou směsí. Pak ji vložte do pekáčku, podlijte troškou vody, přiklopte a pečte asi hodinku v troubě předehřáté na 180 °C.

Krok 4: Mezitím nakrájejte hrušky na větší kusy nebo na klínky a smíchejte s lístky tymiánu. Po hodince pečení maso odklopte a přidejte k němu hrušky. 

Krok 5: Dál pečte asi půlhodinku už jen odklopené, aby bylo maso upečené dozlatova. Hotovou pečínku podávejte s bramborovou kaší a listovým salátem podle chuti.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama