Hlavní obsah
3,7
(9)
Foto: serhii.suravikin, Shutterstock.com

Foto: serhii.suravikin, Shutterstock.com

S příchodem chladných dnů si zasloužíte něco, co vás zahřeje a potěší na chuti i mysli. Čokoládové bomby jsou ideálním řešením! Zapomeňte na nudnou horkou čokoládu – tyto sladké kuličky jsou nejen lahodné, ale také zábavné a krásné. Na konci se dají rozpustit do horkého mléka a vznikne dokonale lahodný nápoj.

45 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 koule
  • 150 g čokolády na vaření
  • 12 lžiček kakaa
  • 1 balení bonbonů marshmallow
  • 4 lžíce barevného cukrářského zdobení
  • 15 g bílé čokolády
  • 15 g kokosového oleje
Článek

Chcete pro někoho připravit efektní jedlý dárek, který potěší, nebo si udělat hezké odpoledne? Zapomeňte na obyčejnou horkou čokoládu či kakao. Vytvořte si čokoládové bomby, které obyčejné teplé mléko promění v nápoj hodný amerického filmu. Nejenže si pochutnáte, ale i ušetříte. Čokoládové bomby se v obchodech totiž běžně prodávají i za více než 150 Kč za kus. Můžete je vyrobit z libovolné čokolády, záleží jen na vás, zda preferujete hořkou, nebo mléčnou. Vždy ale raději sáhněte po kvalitní čokoládě, bude se vám s ní lépe pracovat. Pokud jde o formičky, nejsnazší manipulace je se silikonovými bez ostrých hran. Zde nehrozí, že vám čokoláda při sundávání praskne.

Postup

01.

Čokoládu rozpusťte nad párou nebo ve vodní lázni. Pohlídejte si, že je již tekutá, ale není horká a je krásně hladká.

02.

Čokoládou vylijte formičky (vždy mějte sudý počet, aby se později daly spojit) tak, že se vytvoří pevná vrstva. Poté je dejte ztuhnout do lednice.

03.

Po vychlazení z čokolády opětně formičky sloupněte.

04.

Do každé liché čokoládové skořápky nasypte 3-4 lžíce kakaa a do sudých 2-3 lžíce mini marshmallows. Pokud máte bonbony velké, rozřežte je na menší kousky.

05.

Nad párou nebo plamenem ohřejte příborový nůž, a když je teplý, přejeďte jím okraje čokoládové skořápky s bonbony. Ihned poté zahřátou polovinu umístěte na skořápku s kakaem. Díky nahřátému povrchu se obě části spojí v celek. Vzniklé čokoládové bomby vraťte ztuhnout do lednice.

Foto: serhii.suravikin, Shutterstock.com

Čokoládovou bombu servírujte s horkým mlékem nebo kávou. Bomba se rozpustí a lahodný nápoj je na světěFoto: serhii.suravikin, Shutterstock.com

06.

Mezitím rozehřejte bílou čokoládu s kokosovým olejem. Opět tak můžete udělat ve vodní lázni či nad párou. Ztuhlé čokoládové bomby ozdobte za pomocí lžičky bílou čokoládou a posypte libovolným cukrářským zdobením. Bomby opět nechte ztuhnout v lednici.

07.

Čokoládové bomby servírujte s hrnkem horkého mléka, kde se nechají rozpustit. Vypadá to i chutná skvěle, jak se postupně rozpouští a unikají z nich bonbony a kakao.

Také je můžete dát do hrnku a zalít horkou kávou.

Vychutnejte si i domácí čokoládu. Můžete ji připravit jen ze dvou surovin nebo zkuste bílou variantu hotovou za 5 minut.

Načítám