Článek
Langoše smažte spíše zvolna na střední teplotě, aby těsto nezůstalo uvnitř syrové. Hotové je pak nechte okapat na papírovém ubrousku. Kromě jahod můžete použít i borůvky, maliny či ostružiny...
Postup
01.
V zadělávací míse nejprve zamíchejte sypké suroviny na těsto: mouku, droždí, cukr a sůl. Mléko a smetanu jen lehce ohřejte, maximálně na 40 °C. Pak je nalijte do mísy k sypkým surovinám a důkladně zadělejte těsto. Mísu přikryjte utěrkou nebo potravinářskou fólií a těsto nechte asi hodinu kynout.
02.
03.
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál a rozdělte na 8–10 stejných dílů. Vyválejte je na placky a každou pak na pánvi osmažte z obou stran dozlatova v pořádné vrstvě oleje a na středním plameni.
04.
Hotové langoše potřete ochuceným tvarohem, mačkanými jahodami, ozdobte lístky čerstvé meduňky a podle chuti posypejte moučkovým cukrem.
>>>Neláká vás smažené? Vyzkoušejte výborný recept na langoše z trouby: zdravější a lehčí varianta chutná stejně dobře!