Článek
Ještě jste o tomto zvláštním jídle nikdy neslyšeli? Herec Lukáš Hejlík, autor projektu Gastromapa, v podcastu Bubliny prozradil, že jídlem jeho dětství je takzvaný pos*aný patník od babičky: „Jedná se o jahody rozmixované s cukrem, ke kterým se dává knedlík ohřátý v mikrovlnce.“ Když to sdílel na sítích, setkal se s názorem, že by jako respektovaný foodbloger měl víc zvažovat, co na instagram dává. „Pro někoho je to šlichta, musel jsem si to tvrdě obhájit…“ A co vy, láká vás to?
Postup
01.
Jahody rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory se lžící moučkového cukru. Tuto směs smíchejte se zakysanou smetanou.
02.
Nakrájený houskový knedlík prohřejte na páře. Rozdělte jej na dva talíře po třech plátcích.
03.
Na knedlíky naložte jahodovou směs. Obě porce polijte rozpuštěným máslem a posypejte moučkovým cukrem. Dozdobte lísky čerstvé meduňky či máty či nakrájenou čerstvou jahodou.
Recepty z jahod
Knedlíky: Ze 2 surovin | Tvarohové | Kynuté
Bublaniny: Piškotová | S jogurtem | S čokoládou
Koláče a buchty: Hrnkový | S pudinkem | S drobenkou | Bez mouky
Nepečené: S tvarohem | Pěna ze 3 surovin | Tiramisu | Se smetanou
Džem: Bez chemie | S proseccem