Hlavní obsah
3,7
(75)
Foto: Leena Robinson, Shutterstock.com

Foto: Leena Robinson, Shutterstock.com

Zkuste recept na bábovku à la skořicové šneky. Je to skvělý způsob, jak oslavit chuť skořice a překvapit blízké výborným pečivem, které v sobě spojuje dva oblíbené moučníky. Navíc pěkně vypadá a postup je jednoduchý.

30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
Na těsto
  • 150 g třtinového cukru
  • 130 g měkkého másla
  • 140 g bílého jogurtu
  • 3 ks vejce
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 150 ml mléka
  • 1 lžíce másla na vymazání
  • 1 lžíce polohrubé mouky na vysypání
Na skořicovou část
  • 50 g třtinového cukru
  • 2 lžíce mleté skořice
  • 50 ml mléka
Článek

Nemůžete se rozhodnout, zda upečete bábovku, nebo skořicové šneky? Netrapte se a zkombinujte oba recepty. Vytvoříte tak výborný jednoduchý moučník, který si vzal z obou to nejlepší.

Postup

01.

V misce smíchejte cukr, změklé máslo a jogurt. Postupně přidejte vejce pokojové teploty a šlehejte, dokud není směs hladká. Přidejte mouku s kypřicím práškem a po částech vmíchejte mléko, dokud nevznikne hladké těsto.

Tip: Chcete-li mít bábovku ještě vláčnější, použijte bílý jogurt řeckého typu.

02.

Oddělte třetinu těsta a odložte ji stranou. Ke zbytku těsta přidejte cukr, skořici a mléko a vše dobře promíchejte.

03.

Máslem vymažte formu na bábovku (popřípadě můžete použít formu na biskupský chlebíček) a vysypejte ji polohrubou nebo hrubou moukou. Pak do formy nalijte polovinu světlého těsta a lžící nebo stěrkou urovnejte po celém obvodu formy. Na tuto vrstvu nalijte skořicové těsto a na závěr zbytek těsta světlého. Poté všechny vrstvy jemně promíchejte několika tahy lžíce nebo vařečky.

04.

Bábovku pečte v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 40–45 minut. Po upečení nechte moučník ve formě alespoň 15 minut vychladnout, než ho opatrně vyklepnete.

Načítám