Článek
Nemůžete se rozhodnout, zda upečete bábovku, nebo skořicové šneky? Netrapte se a zkombinujte oba recepty. Vytvoříte tak výborný jednoduchý moučník, který si vzal z obou to nejlepší.
Postup
01.
V misce smíchejte cukr, změklé máslo a jogurt. Postupně přidejte vejce pokojové teploty a šlehejte, dokud není směs hladká. Přidejte mouku s kypřicím práškem a po částech vmíchejte mléko, dokud nevznikne hladké těsto.
Tip: Chcete-li mít bábovku ještě vláčnější, použijte bílý jogurt řeckého typu.
02.
Oddělte třetinu těsta a odložte ji stranou. Ke zbytku těsta přidejte cukr, skořici a mléko a vše dobře promíchejte.
03.
Máslem vymažte formu na bábovku (popřípadě můžete použít formu na biskupský chlebíček) a vysypejte ji polohrubou nebo hrubou moukou. Pak do formy nalijte polovinu světlého těsta a lžící nebo stěrkou urovnejte po celém obvodu formy. Na tuto vrstvu nalijte skořicové těsto a na závěr zbytek těsta světlého. Poté všechny vrstvy jemně promíchejte několika tahy lžíce nebo vařečky.
04.
Bábovku pečte v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 40–45 minut. Po upečení nechte moučník ve formě alespoň 15 minut vychladnout, než ho opatrně vyklepnete.