Hlavní obsah
4,6
(7)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Kvalitní rybí filé zmražené ještě na moři a bez přidané vody je surovina, kterou v kuchyni používám ráda především ve dnech, kdy nestíhám žádné velké vaření. Stačí ho nechat chvíli povolit a za půlhodinku přistane na stole kompletní teplá večeře. Navíc bývá téměř bez kostí.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 400 g rybího filé
  • 1,5 včerejšího rohlíku
  • 30 g másla
  • 2 lžíce parmazánu
  • 2 lžíce petrželové natě
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Rybí filé nemusíte před přípravou úplně rozmrazit, postačí, když ho necháte 10-15 minut povolit na lince. Zatímco filé odpočívá, stihnete oloupat brambory na přílohu (k jemné rybě s křupavou krustou se dobře hodí jemná bramborová kaše).

02.

Předehřejte troubu na 180 °C. Rozmixujte starší rohlík na jemné drobečky a vysypejte je do mísy. Přidejte najemno nakrájenou petrželovou nať, na plátky nakrájené máslo a do mísy nastrouhejte trochu parmazánu. S citem osolte, opepřete a konečky prstů směs zpracujte na hrubší rohlíkovou „drobenku“.

Tip: Milovníci česnekové chuti můžou přidat i prolisovaný stroužek česneku, k rybě se dobře hodí.

03.

Povolené filé dejte na plech vyložený papírem na pečení, také jemně osolte a navršte na něj připravenou směs. Vložte do trouby a pečte 20 minut, až ochucená strouhanka hezky zezlátne (na poslední 2-3 minuty můžete troubu přepnout na gril, krustička bude ještě křupavější). Podávejte ihned.

Mezi oblíbené ryby patří i losos a večeře z něj může být na stole stejně rychle. Na citronové těstoviny s cuketou, lososem a smetanou vám bude stačit 15 minut a tataráček z lososa umícháte ještě rychleji.

Načítám