Hlavní obsah

Nezapomeňte pod stromečkem na mazlíčky! Tyhle dárky je zaručeně potěší

Foto: Tatyana Vyc, Shutterstock.com

Foto: Tatyana Vyc, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce jsou svátky klidu a pohody v rodinném kruhu. Důležitou součástí rodiny jsou i mazlíčci, od kterých po celý rok dostáváme bezpodmínečnou lásku, a tak si jistě i oni zaslouží, aby jim Ježíšek pod stromeček nadělil nějakou odměnu. Pokud pro ně ještě nic nemáte, nevěšte hlavu - spoustu dárků seženete nebo vyrobíte na poslední chvíli.

Článek

Stejně jako dětská radost i ta zvířecí dokáže povznést náladu kolem vánočního stromečku při otevírání dárků. Myslete ale na to, že dary jako šampon, kleštičky na drápky nebo například antiparazitika mazlíčkům velkou radost neudělají. Pokud tedy chcete o Vánocích potěšit svého pejska, kočičku nebo třeba králíka, existuje spousta věcí, které jim lze pořídit. Mazlíčka navíc můžete zabavit i samotným rozbalováním dárku, jen dejte pozor, aby byl zabalený v nepotištěném (třeba kraftovém) papíře a bez lepenky nebo lepidla.

Jedlé dárky

Všichni se nejspíše shodneme, že nic neudělá zvířátku takovou radost jako jeho oblíbený pamlsek. Můžete mu například vytvořit dárkový košík plný dobrot. Myslete ale na to, že stejně jako pro vás není ani pro zvířata přejídání zdravé, a tak jim dejte po otevření dárku jen jednu drobnost, která jim chvíli vydrží (třeba žvýkací kost), a zbytek hned ukliďte, abyste nemuseli po zbytek večera čelit smutným pohledům.

Hračky

Ať už máte pejska, kočičku, ptáčka nebo morče, všichni jistě uvítají zábavu pro společně strávené chvíle i pro ty, kdy jsou doma bez vás. V poslední době jsou v módě různé hlavolamy a hry, které zvířátku kromě zábavy rozvíjí také intelekt, jako třeba míčky na pamlsky. Ty budou dárkem také pro vás, protože sledovat svého miláčka, jak se snaží vydolovat pamlsek z míčku nebo nějakého hlavolamu, vás jen tak neomrzí.

Přístřešky a pelíšky

Pelíšky patří do základní výbavy každého psa a u některých nemívají dlouhého trvání (tady jsou naše tipy). Pokud i váš mazlíček patří mezi ničitele, nový pelíšek jistě uvítá (pelíšky pro kočky). Kočičky zase ocení nový domeček nebo třeba boudičku se škrabadlem. Skvěle řešené jsou domečky, které mají navíc schůdky vedoucí na plochou střechu, kde může váš pes nebo kočka v klidu odpočívat a přitom sledovat okolí. Pro morčata můžete pořídit domečky s výběhem, které lze v případě, že se váš miláček potřebuje proběhnout, umístit venku na zahradě, dvoře nebo i doma na speciálním nepromokavém koberečku.

Oblečky a doplňky

Přestože spousta mazlíčků oblékání nesnáší, existují i plemena psů a koček, která se v zimě bez oblečení jednoduše neobejdou. U psů to bývají nižší plemena (tipy na oblečky), jimž je zima od země, a u koček například bezsrstá plemena jako je Sphynx (tipy na oblečky). Spoustě zvířátek oblékání nevadí, dokonce je i vítají a v takovém případě se nebojte popustit uzdu fantazii a pořídit jim nějaký pěkný vánoční kostým, ve kterém se pak společně u stromečku vyfotíte. Hodit se budou také obojky, kšíry, vodítka nebo třeba připínací mašle na obojek.

Vlastnoručně vyrobené dárečky

Pokud jste šikovní, vyrobte jim dárek sami. Můžete svému zvířátku například upéct speciální sušenky nebo vyrobit hračku. Pro pejsky jsou ideální čmuchací koberečky a přetahovadla, pro kočičky třeba škrabadla a hračky na šňůrce, ptáčky jistě potěší závěsná bidýlka z klacíků a morčata třeba houpačka.

Související témata:
Pelíšky pro psy
Pelíšky pro kočky

Načítám