Hlavní obsah
3,2
(134)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Připravte si klasický bramborový guláš neboli buřtguláš doplněný o fazole, se kterým potěšíte každého pořádného jedlíka. S čerstvým chlebem a pivem chutná nejlépe!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na guláš
  • 4 nožičky párku
  • 1 kg brambor
  • 1 ks cibule
  • 1 l vody
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžičky soli
  • 3 listy bobkového listu
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 lžíce oleje
K dokončení
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžíce majoránky
Článek

01.

Začněte tím, že oškrábete brambory a nakrájíte na střední kostičky. Párky nakrájejte na kolečka a cibuli najemno. 

02.

V hrnci na oleji orestujte cibuli, přidejte párky a nechte chvíli opékat. Poté přidejte nakrájené brambory, které orestujte ze všech stran. 

03.

Nyní přidejte kmín, mletou sladkou papriku, pepř, sůl a lehce zarestujte (je třeba dávat pozor, aby se paprika nespálila). Směs zalijte vodou, přidejte bobkový list a nové koření a nechte 20 minut dusit pod poklicí.

04.

Na závěr přidejte fazole a nechte lehce provařit. Guláš zahustěte škrobem rozmíchaným v troše vody. 

05.

Guláš dochuťte utřenými stroužky česneku, sušenou majoránkou a ozdobte čerstvými bylinkami. Guláš podávejte s čerstvým pečivem.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte i další typy gulášů, třeba pravý hospodský nebo segedínský.

Reklama

Související témata:

Načítám