Hlavní obsah

Rychlý bramborový guláš

Hodnocení:
(112)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Připravte si klasický bramborový guláš neboli buřtguláš doplněný o fazole, se kterým potěšíte každého pořádného jedlíka. S čerstvým chlebem a pivem chutná nejlépe!

Ingredience pro:
4 porce
Na guláš:
  • 4 nožičky párku
  • 1 kg brambor
  • 1 ks cibule
  • 1 l vody
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • drcený pepř
  • sůl
  • 3 listy bobkového listu
  • 4 kuličky nového koření
  • olej
Na ozdobu:
  • nasekaná pažitka
  • čerstvá majoránka
Článek

Krok 1: Začněte tím, že oškrábete brambory a nakrájíte na střední kostičky. Párky nakrájejte na kolečka a cibuli najemno. 

Krok 2: V hrnci na oleji orestujte cibuli, přidejte párky a nechte chvíli opékat. Poté přidejte nakrájené brambory, které orestujte ze všech stran. 

Krok 3: Nyní přidejte kmín, mletou sladkou papriku, pepř, sůl a lehce zarestujte (je třeba dávat pozor, aby se paprika nespálila). Směs zalijte vodou, přidejte bobkový list a nové koření a nechte 20 minut dusit pod poklicí.

Krok 4: Na závěr přidejte fazole a nechte lehce provařit. Guláš zahustěte škrobem rozmíchaným v troše vody. 

Krok 5: Guláš dochuťte utřenými stroužky česneku, sušenou majoránkou a ozdobte čerstvými bylinkami. Guláš podávejte s čerstvým pečivem.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte i další typy gulášů, třeba pravý hospodský nebo segedínský.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek