Hlavní obsah
3,5
(89)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Brambory s cuketou v kombinaci se smetanou a voňavým kořením si můžete dát jako samostatný pokrm, ale skvěle budou chutnat i k opečenému masu z grilu jako luxusní sytá příloha.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg brambor
  • 1 ks cukety
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 ks mozzarelly
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Cuketu nakrájejte na plátky o něco silnější než bramborové. 

02.

Smetanu nalijte do misky. Přidejte k ní tymián a prolisované stroužky česneku. Dobře promíchejte a nechte chvilku stát. 

03.

Na dno zapékací mísy nalijte trochu ochucené smetany a pak vyskládejte první vrstvu brambor. Jemně osolte a přilijte smetanu. Na to dejte vrstvu cuket, osolte a opět nalijte smetanu.

04.

Celý postup ještě několikrát zopakujte. Poslední vrstvou budou brambory: osolte je a opepřete, polijte zbylou smetanou a navrch dejte na kousky natrhanou mozzarellu. 

05.

Brambory vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 30 až 40 minut dozlatova. 

Reklama

Načítám