Článek
Postup
01.
Brambory oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Cuketu nakrájejte na plátky o něco silnější než bramborové.
02.
Smetanu nalijte do misky. Přidejte k ní tymián a prolisované stroužky česneku. Dobře promíchejte a nechte chvilku stát.
03.
Na dno zapékací mísy nalijte trochu ochucené smetany a pak vyskládejte první vrstvu brambor. Jemně osolte a přilijte smetanu. Na to dejte vrstvu cuket, osolte a opět nalijte smetanu.
04.
Celý postup ještě několikrát zopakujte. Poslední vrstvou budou brambory: osolte je a opepřete, polijte zbylou smetanou a navrch dejte na kousky natrhanou mozzarellu.
05.
Brambory vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 30 až 40 minut dozlatova.
Cukety, kam se podíváš
Cukety jsou stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní
Jestli hledáte levné a zajímavé recepty z brambor, jste tady správně. Zkuste balkánské zapečené brambory s rýží nebo brambory pečené ve vývaru s česnekem anebo zapečené brambory se sušenými houbami. A co vynikající recept na grenadýr marš?