Hlavní obsah

Šatník Lucie Benešové: oblečení ze supermarketu, luxusní šaty z druhé ruky a originální doplňky

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímá vás, jaký módní styl preferuje oblíbená seriálová herečka a dabérka Lucie Benešová (47) a bez kterých doplňků se neobejde? To vám dnes prozradíme v našem seriálu Skvosty ze šatníku známých osobností.

Článek

Herečku Lucii Benešovou prý maskérky a kostymérky mají v oblibě, neboť si na sebe nechá obléknout prakticky cokoli a nemá žádné přehnané manýry. A tak je to i v životě, Lucie neholduje drahým značkám a spokojí se s málem. Udělá jí radost i oblečení z nákupního řetězce s potravinami. Proto jsme byli zvědavi na její šatník a oblíbené kousky.

Praktická a nenáročná

Lucie Benešová známá ze seriálu Slunečná (2020) či Vinaři (2014) si nehraje na žádnou módní ikonu, její šatník je spíše praktického charakteru. Drahé a luxusní kousky u ní nenajdete, nosí i večerní šaty, které si koupila před 17 lety (za narození druhého syna Štěpána) nebo džíny po kamarádce. Na oblečení je nenáročná a vyznává udržitelnost, její umění ovšem spočívá v tom, že se dokáže stylově obléknout i v supermarketu, kam prý téměř denně jezdí na nákupy, neboť hodně vaří a stará se o velkou rodinu.

„Za drahou módu mi přijde zbytečné utrácet peníze, navíc nemám příliš času nakupovat na sebe oblečení. Takže když jedu pro jídlo, najdu tam kolikrát i hezké kousky na sebe. Samozřejmě mám ve skříni dražší kousky, jako je například kožená bunda značky Kara, která je ale nadčasová záležitost,“ vysvětluje Lucie, která prý oblečení dále recykluje, třeba tak, že ho daruje potřebným.

Bílá a denim

Co však herečku vystihuje, je bílá barva v kombinaci s denimem. Proto se i její nejoblíbenější outfit, ve kterém vypadá mimochodem opravdu mladistvě, skládá z bílé košile, džínů, které jí darovala kamarádka, a bílých tenisek známé značky Converse. Ostatně v teniskách běhá nejčastěji a elegantní lodičky na podpatku obouvá jen na společenské akce. Barvy, které by naopak neoblékla, jsou vínová a oranžová, neboť se v nich cítí starší.

Foto: Jakub Jurdič

Bílá košile a džíny jsou pro Lucii Benešovou nejoblíbenějším outfitemFoto: Jakub Jurdič

Květované šaty

Ve světlých barvách byl i druhý outfit, kde nesměly chybět originální šaty s květinovou výšivkou značky Needle & Thread, které stojí běžně přes deset tisíc korun. Tyhle jsou ovšem z druhé ruky za čtyři tisíce. A v kombinaci s bílou džískou a lodičkymi vynikne jejich romantický nádech. Šaty nosí herečka jinak velmi často a květovaným vzorům se rozhodně nebrání.

Foto: Jakub Jurdič

Šaty s ruční výšivkou v midi délce jsou zakoupené z druhé rukyFoto: Jakub Jurdič

Malé černé

K základní výbavě šatníku většiny žen patří také společenské šaty pro každou příležitost. Jedny takové malé černé s bolerkem si herečka koupila před 17 lety, kdy v nich poprvé vyrazila na divadelní premiéru. Stejně tak by v nich nyní zašla nejraději do divadla.

Foto: Jakub Jurdič

Je až neuvěřitelné, že herečka oblékne šaty, které si koupila před 17 lety. A stále jí velmi slušíFoto: Jakub Jurdič

Co nesmí chybět

Co se týče doplňků, Lucie má poměrně velkou sbírku klobouků včetně letních slamáků a různých bekovek. „Pokud mi to příležitost dovolí, neodcházím z domu bez klobouku, slunečních brýlí a lesku na rty,“ směje se herečka a ukazuje nám své nejoblíbenější pokrývky hlavy.

Foto: Jakub Jurdič

Klobouky, slamáky, bekovky, kšiltovky, pokrývky hlavy jsou nepostradatelnou součástí hereččina šatníkuFoto: Jakub Jurdič

Jak o sebe pečuje

Určitě byste netipovali, že půvabná herečka už je dokonce babičkou, neboť její adoptovaná dcera Sára nedávno porodila dcerku Melánii. Na svůj věk vypadá Lucie skvěle. Je pravdou, že sice nedávno podstoupila plastickou operaci horních víček, ale o svou pleť denně pečuje také kvalitní českou kosmetikou značky Essenté, snaží se jíst zdravěji a hlídá si pitný režim. Lahev s vodou a citronem má prý stále u sebe. „Vařím z osmdesáti procent domácí stravu. To je určitě také rozdíl, zda se člověk stravuje doma, nebo jí různě po fast foodech. Naše jídlo se skládá hodně ze zeleniny – u oběda či večeře nesmí chybět salát. Máme rádi lehkou italskou kuchyni,“ prozrazuje herečka.

Také začala lehce sportovat. Ve fitku ji ale nenajdete. „Já raději sportuji procházkami a výlety v přírodě, to nachodím spoustu kilometrů. Ale už čtrtý měsíc cvičím doma na štíhlý pas s velkou obručí, a to mě moc baví. Každý den stačí 15 minut,“ doporučuje Lucie, která má už několik let stejně štíhlou postavu. Když chce ale shodit ještě nějaké to kilo navíc kvůli roli, dokáže si několik týdnů odříkat různé dobroty a zaměřit se jen na saláty a kousek ryby.

Co ji čeká v létě

Léto bude pro herečku i dabérku Lucii Benešovou hodně pracovní, neboť ji čeká další seriál, stejně jako jejího muže Tomáše Matonohu, který točí celé prázdniny na Pálavě. A pak na podzim prý bude točit film, na který se moc těší, ale víc zatím prozrazovat nemůže.

Náš tým:

Make-up a vlasy: Linda Chudomelová

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Související témata:

Načítám