Hlavní obsah

Schůzka odevzdání. Nový trend, který musíte vyzkoušet

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Máte hodně práce a na rodinu nemáte čas? Nebo máte, ale každou volnou chvilku věnujete dětem? Děláte chybu. Měli byste si udělat čas i na partnera a občas někam vyrazit jen ve dvou. Kam a jakým stylem? Tenhle způsob romantických schůzek postaví váš vztah na nohy!

Článek

V dnešním moderním světě se ženy neztratí. Stojí za obchodními úspěchy, vychovávají potomky, udržují domov čistý a v chodu. To představuje spoustu stresu, napětí i nekončící dny plné strategie a plánování. Z toho všeho pak padají únavou a není se co divit. Potřebují pauzu. Čím ji vyplnit? O to ať se postará partner. Že jste ještě neslyšeli o novém trendu, který dobývá pole partnerských vztahů? Tak to je nejvyšší čas.

Aby láska vydržela

Sexuoložka Laura Berman z Chicaga na svém blogu píše, že současné ženy jsou talentované, krásné a... vyčerpané. „Mnoho z nich má problém najít si trochu času na svého partnera, neboť cítí potřebu mít všechno pod kontrolou. Nebo nemají prostor, aby se na chvíli vzdálily z domova. Občas je však žádoucí a vhodné zbavit se veškeré zodpovědnosti a jen tak být. Naštěstí pro ženy, někteří muži jsou natolik empatičtí a uvědomělí, že svým partnerkám vycházejí vstříc,“ popisuje odbornice s tím, že se v rámci své praxe čím dál častěji setkává s následující situací.

Představte si, že vám od přítele nebo manžela přijde textová zpráva „Dnes v 18 hodin si spolu vyrazíme“. Nic víc, nic méně. Vy nevíte, kam jdete, ani netušíte, co si máte obléci. Partner totiž všechno zařídí za vás. Připraví vám oblečení, zajistí rezervaci v restauraci, včas objedná taxi a zajistí hlídání pro děti. Co děláte vy? Vůbec nic. A právě o tom to je. Mimochodem, těchto 5 zpráv byste měli posílat partnerovi či partnerce denně.

Nevím, nerozhoduji, neplatím

„Říká se tomu schůzka odevzdání. Jen sedíte, relaxujete, přijímáte podstatu nápadu a do ničeho nezasahujete. Aby to však fungovalo, musí každý z vás opravdu dodržet svoji část dohody,“ apeluje Laura Berman, podle které mezi možná nejdůležitější faktory patří to, že se na chvíli zbavíte svého „výkonného programu“ a partnerovi nezačnete oponovat ani mu radit.

„To udělat nesmíte. Muž vybírá oblečení, šperky a dokonce i spodní prádlo! Má na starosti dopravu a peníze. Chápu, že když se poprvé vydáte vstříc takovému dobrodružství, můžete se cítit trochu nejistě, ale nebojte, to se zlepší,“ říká sexuoložka, podle které schůzka odevzdání není jen nějaká kýčovitá představa romantického dostaveníčka.

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Nechte se doslova unést. Nevíte kam jedete, ani co vás tam čeká, vše zařizuje partnerFoto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Zkoušejte nová dobrodružství

Setkání tohoto typu narušuje hravým způsobem rutinní život a tím probouzí váš vztah. Muž má také příležitost ke kreativitě a prostor pro překvapení. Co a jak vám nachystá, vás může okouzlit. A neříkejte, že zrovna ten váš by všechno zpackal. Dejte mu šanci a nechte to na něm. Již to, že do něj vložíte důvěru, partnerství posiluje.

Na těchto výletech ve dvou samozřejmě nechodíte jen do restaurací. Jednou v tašce najdete vstupenku do bluesového klubu, podruhé zase raketu na squash. Záleží na tom, do jaké míry budete ochotní zkoušet nová dobrodružství, navzdory tomu, že v roli neinformované domácí manažerky zbavené odpovědnosti nikdy nebudete dopředu vědět, co vás čeká. Ale nejde samozřejmě jen o výsadu žen. V dnešním světě, kdy se hranice mezi mužským a ženským světem stírají, muž určitě ocení, když ho občas unese jeho žena.

„Já osobně tvrdím, že víc vzrušení mimo ložnici přináší intimitu i pod samotnou peřinu. Relaxujte, nechte rozhodovat protějšek, a zase budete pár, který si udržuje živost a jiskru,“ dodává Laura Berman. Tak co, zvládnete to?

Reklama

Načítám