Hlavní obsah

Jak se pozná, že jste si souzení? Ukazatelem je silná vášeň, respekt i smysl pro humor

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak, jako k sobě neodlučitelně patří hranolky a kečup, patří k sobě mnohé páry. Jako by si byli ti dva souzení. Možná jste to dokonce vy. Řekli jste si někdy ve vašem vztahu, že je to snad až příliš dobré na to, aby to byla pravda, a že jste se hledali, až jste se našli? Pak je to jasné. A v jakých situacích se často souznění projevuje, jaké jsou páry, které k sobě prostě patří?

Článek

Být milovaný a hluboce milovat? To mnozí považují za smysl života. A když cítíte, že máte po boku někoho výjimečného, jste hluboce propojeni a nemáte pochybnosti, že jít společně životem dává smysl, říkáte si, že jste si souzení.

Nesmí to být dřina

Někdy je to jasné od první chvíle, kliklo to a vy víte. Jindy se k souznění „prožijete“. Podle vztahové koučky Jany Řehulkové můžete v takovém vztahu cítit přitažlivost, hluboké emocionální propojení, vzájemnou důvěru a respekt, máte podobné zájmy, společně rostete a vyrovnáváte se s životními výzvami. „Tyto faktory mohou vytvořit pocit, že jste si ‚souzeni‘, a zvyšují šance na dlouhodobě šťastný a naplňující partnerský vztah,“ vysvětluje. Lidé pociťující souznění často říkají, že od prvního setkání cítili, že se s partnerem už dávno znají, šlo „to“ snadno, hladce a jednoduše. „Vztah, který má uspět, by totiž neměl být dřina,“ říká Řehulková.

Jak se souznění pozná?

Smějete se stejným věcem

Trapné vtipy, u kterých se jen vy dva smíchy lámete v pase? Možnost dát najevo svoji praštěnou a bláznivou stránku a nesetkat se s odsouzením, ale láskou.

Smysl pro humor, hravost a schopnost nebrat se vážně je podle mnohých základním stavebním kamenem pro život. To, že vám připadá partner vtipný a vy zase jemu, dokážete se spolu zasmát i v obtížných situacích, značí, že váš vztah bude radostný a životem se prosmějete.

Můžete spolu mluvit o všem

Ve vašem vztahu neexistují tabu a zároveň vás nijak neohrožuje, má-li partner jiný nebo opačný názor. Nesnažíte se vzájemně přesvědčit o své pravdě a ukázat, že ta jeho není dost. Místo toho oceníte odlišný pohled, necháte se obohatit a respektujete se, zároveň se nebojíte otevřít, být zranitelní.

I případné hádky se v těchto párech podle Řehulkové řeší férovým způsobem, neurážíte se, nevyhrožujete si a neubližujete. „Pokud si totiž svého partnera vážíte, tak je pro vás důležitý jeho názor, i když vy máte na danou věc pohled zcela odlišný,“ objasňuje.

Foto: ORION PRODUCTION, Shutterstock.com

Smysl pro humor je podle mnohých základním stavebním kamenem pro životFoto: ORION PRODUCTION, Shutterstock.com

Spolu jste v bezpečí

Jeden druhého chráníte, tvoříte si domov. Můžete být autentičtí a sami sebou, aniž by vás protějšek soudil, odmítal nebo chtěl měnit. Skutečné souznění v partnerském vztahu obvykle i podle Jany Řehulkové zahrnuje hlubší porozumění, vzájemnou důvěru, společné cíle, schopnost řešit problémy a společně překonávat překážky. „Bez toho může jít jen o pouhé zdání, že ‚jste si souzeni‘, které je ale pouze povrchní a chybí mu hloubka.“

Doplňujete se a podporujete

Souznění není jen o tom, že se neustále vznášíte na obláčku zamilovanosti, ale umíte tu pro sebe být i v těžších chvílích. Jednou podpoříte vy partnera, podruhé zabere on a vytáhne na oplátku vás. Tvoříte dokonalou skládačku, bok po boku rostete a chcete být jeden pro druhého nejlepší verzí sebe sama. Jste tu pro sebe, ať se děje, co se děje. Na všechno jste dva.

Máte stejný pohled na svět

Jste-li předurčeni ke společnému životu, velmi pravděpodobně souzníte v představách o budoucnosti a o tom, co vám dává smysl, sníte o podobných věcech a máte stejné cíle. Pomáhat lidem v nouzi, mít šťastnou rodinu, procestovat svět? Máte jasnou, synchronizovanou představu a ani jeden z vás nemusí ustupovat, jste zajedno.

Silně se přitahujete

Samozřejmě že dlouhodobý vztah, ten na celý život, není jen o sexu a fyzické přitažlivosti. Ale souzníte-li, je tam často i obrovská dávka vzájemné chemie a skoro hmatatelné sexuální propojení. Přitahujete se a aniž byste se dotkli, elektrický náboj mezi vámi je prakticky okem viditelný. Váš vztah je hodně založený na tělesné přitažlivosti, vášni a nejen v ložnici si užíváte spoustu zábavy, vzájemná kompatibilita nevymizí ani po letech.

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Váš vztah je hodně založený na tělesné přitažlivosti? Pak jste si souzeniFoto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Jste nejlepšími přáteli

Rozumíte si beze slov, dokončujete vzájemně věty, čtete si myšlenky. Vlastně spolu můžete v klidu mlčet a stejně přesně víte, na čem jste a o čem druhý přemýšlí. Jediný důvod, proč jste si ještě nevyrobili náramky přátelství, je ten, že vám není deset. Máte v partnerovi nejlepšího přítele.

Načítám