Hlavní obsah

Jak z toho ven: Svého muže miluju, ale chybí mi vášeň a vzrušení, tak flirtuji. Jsem špatná?

Foto: Dmytro Zinkevych , Shutterstock.com

Foto: Dmytro Zinkevych , Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žijete spolu pár let a vášeň se z vašeho vztahu pomalu ale jistě vytrácí. Potká to každého, ale pokud se opravdu milujete, ustojíte to. Čtenářka Miriam si začala nedostatek vzrušení nahrazovat flirtováním s cizími muži. Je to tak nevinné, jak by se mohlo zdát, nebo dává v sázku svůj dobrý vztah?

Článek

Na adresu jakztohoven@firma.seznam.cz přišel následující dotaz:

Je mi 35 let a jsem sedm let vdaná. S manželem nemáme děti, oba dva se poměrně dost zaměřujeme na kariéru a vyhovuje nám to. Máme spolu moc hezký vztah, rozumíme si v posteli i v běžných věcech, nikdy bych ho za nic na světě nevyměnila. Teď přijde to ale. Navzdory tomu, jak je všechno fajn, mi chybí trochu víc vášně, zápalu. Párkrát jsem to nadhodila, ale mám dojem, že nechápe, o co mi jde. A tak se občas uchyluji k tomu, že zcela vědomě flirtuji s muži v mém okolí, aby se mi dostalo trochu té „živelnosti“, nebo jak to říct. Můj muž o tom samozřejmě neví a já se potácím v myšlenkách pohybujících se od „flirtování přece není nic hrozného“ po „panebože jsem ta nejhorší žena na světě“. Jak z toho ven? Je opravdu tak špatné, když občas zaflirtuji s jinými, když jsem pak o to více doma vyklidněná? Nebo je to celé špatně? Děkuji za odpověď, Miriam.

Moc díky za dotaz. Přemýšlím, na co se vlastně ptáte. Jestli je váš vztah ok? Nebo jestli je flirtování v pořádku, i když máte manžela? Nebo na to, jak do vztahu dostat živelnost? Různé otázky, a na ně určitě různé odpovědi. Zkusím tedy odpovědět tak, jak vnímám vaši otázku já sám. Přijde mi důležitá ta část, kde říkáte, že vám něco chybí. Jste spokojená, ale něco by to chtělo. To je pro nás všechny asi pochopitelné, kdo z nás to nezažil. Teď jde asi o to, co to je a jak se k tomu dostat.

Jako hlavní téma partnerského soužití vnímám komunikaci. Je zásadní v každém vztahu, ať již řešíte cokoliv. Pojďme na to tedy přes ni. Pokud po něčem toužíte, je dobré říct si s partnerem, co přesně je pro vás důležité, a proč. Jde o to, aby vše pochopil. Dnes je mnoho variant, jak si okořenit intimní život. O tom najdete na internetu milion a jeden článek. A určitě máte i sama spoustu nápadů.

Pokud manžel opravdu nic takového nebude chtít, je asi na místě mu vysvětlit, že flirtujete proto, abyste se odreagovala – tedy pokud jste si jistá, že dokážete udržet hranici flirtu a nikdy nepůjdete dál. Třeba to manželovi nebude vadit. Je dobré si představit, jak by se mohl cítit a jaké by to bylo pro vás, kdybyste viděla flirtovat jeho.

Pokud říkáte, že máte hezký vztah, myslím, že je fajn si ho udržet, kdo to dneska má? Věřím, že se vám podaří do něj vnést vše, po čem toužíte, nebo to všechno nějak dobře vykomunikovat a zvládnout.

Váš Ondřej Frunc.

Reklama

Načítám