Hlavní obsah

Skrytá rizika nevěry, která si záletníci neuvědomují: Ztráta důvěry i emoční intimity

Foto: Mladen Zivkovic, Shutterstock.com

Foto: Mladen Zivkovic, Shutterstock.com

Reklama

Máte na levém prsteníčku snubní prsten, ale tajně spíte s někým jiným než jen s vaším manželem, jednoduše jste nevěrná. Myslíte si, že se nemůže vůbec nic stát, vždyť o tom nikdo neví. Takhle báječně vám to funguje měsíce, někdy i roky. Víte ale, s čím si zahráváte?

Článek

Možná máte v manželství méně sexu, než potřebujete. Váš muž je neustále vystresovaný, unavený a sexuálně chladný. A tak si najdete milence – nejlépe ženatého, aby nedělal problémy (platí to samozřejmě pro obě pohlaví stejně). Občas nebo pravidelně spolu spíte, ale láska to není, jen ukojení sexuální touhy, milujete přece svého muže a rodinu.

Svoje rozhodnutí směle obhájíte tvrzením, že je to vlastně trochu i manželova chyba – navzdory vašim nabídkám se nechce milovat, a navíc nikomu neubližujete. Váš románek je tajný jako práce kontrarozvědky a nabýt dojmu, že to takhle vydrží věčně, je velmi snadné. Jak naivní…

Nevěra z nudy

Britská sexpertka a vyhledávaná odbornice na vztahy Tracey Cox na svém blogu připomíná starou známou pravdu, že spát s někým mimo manželství není ani trochu dobrý nápad. Teoreticky vám to sice umožňuje vypořádat se se sexuální nudou, ale rizika převažují nad benefity.

Jistě, najednou máte všechno. Užíváte si pohodlí a bezpečí manželství, ale také nového vzrušení, které už z dlouhodobého vztahu vyčpělo. Díky románku se cítíte žádoucí a sexy. Konečně po vás zase někdo touží a říká vám, jak jste krásná. Jenže utajovaný vztah může vaše manželství nenávratně poškodit.

Technologie pomáhají odhalovat nevěru

Nikdy byste neměla předpokládat, že vás manžel neodhalí. Doba je na jeho straně, respektive technologie. Z průzkumu americké seznamky IllicitEncounters, jehož se zúčastnila tisícovka záletníků, vyplynulo, že až 39 % lidí, kteří podvádějí, je přistiženo prostřednictvím textových zpráv. Na druhém místě jako důkaz nevěry slouží e-maily – 22 %. Lhaní o tom, kde jste byli a s kým a zamotání se do vlastních vymyšlených báchorek představuje dalších 20 % prozrazení.

Zbytek mají na svědomí kamarádi, známí i neznámí, kteří vás vidí vycházet z hotelu, chichotat se u oběda v zapadlé restauraci či nakupovat krajkové spodní prádlo v doprovodu šarmantního muže, který se sice tváří, že k vám nepatří, ale jeho oči jsou plné chtíče. Doma pak následuje nepříjemná konfrontace s fakty. Jen si ji vizualizujte, než k ní reálně dojde!

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Podvádět může být vzrušující. Následky jsou ale katastrofálníFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Sexuální a emocionální intimita v tahu

Představte si tvář svého partnera, když se nevěra provalí. Vybavte si emoce, které se v něm začnou odehrávat. Šok, nedůvěra, zranění, vztek, zklamání, totální devastace. Bude se snažit zachovat klid? Vybuchne v afektu? A co děti? Obrátí se proti vám?

Tracey Cox varuje, že riskujete všechno, co máte. Zahazujete soukromé bohatství, které jste spolu za ty roky spolu nastřádali. Řeč je o sexuální a emocionální intimitě. Snad vám už dochází, že neuděláte nešťastným jen jeho, ale uškodíte i sama sobě.

Věc, o které se příliš nemluví

Pokud někoho milujete a on miluje vás, cítíte se v bezpečí. Jste vy dva proti světu. Jakmile má ale jeden z vás poměr, všechno, čemu jste věřili, je pryč. Obnovení důvěry trvá roky a je to hodně tvrdá práce, navíc se to ne vždy povede. „Mimomanželské vztahy jsou tak destruktivní, že bráníte růstu vašeho primárního vztahu. Navíc tím, že vaše sexuální potřeby uspokojí někdo jiný, přestanete se snažit, aby je naplnil váš partner,“ vysvětluje britská sexpertka.

Takže ano, mějte svůj románek a dál v něm pokračujte. Jen dopředu počítejte s tím, že ze dne na den můžete přijít o všechno, co máte.

Reklama

Načítám