Hlavní obsah

Všichni muži nepodvádí a nejde jim jen o sex! Stop mýtům o mužích, kterými ubližujeme samy sobě

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou takoví a makoví, jde jim jen o sex, neumí být věrní, potřebují se cítit jako lovci. O mužích se toho hodně napovídá, ale většinou jde o mýty a klišé, kterým ale věříme. Mužům to dělá nehezkou reklamu, ale ženám víra v tyhle nepravdy vyloženě škodí.

Článek

Ženská patří k plotně, ne za volant, každá se chce vdát a uhnat nějakého chudáka, mít dítě je podstata ženství. Že se těmhle mýtům už jen smějete, protože jim přece nikdo nevěří? Super, ale smějete se takhle i mýtům, které se týkají mužů? Měly byste, protože pokud jim věříte, škodíte vlastně víc sobě než mužskému pokolení.

O mužích jen (ne)hezky

Už ve školce zkoumáme, co máme pod sukní my a co mají v kalhotách kluci. A i když v tom, co chceme od života, co nás činí šťastnými, co nás naopak zraňuje, si jsou ženy a muži podobní víc, než by možná čekali, celý život spíš řešíme, v čem se lišíme.

Ženy získávají prvotní informace o mužích samozřejmě od svých tatínků, dědečků a bratrů (jak se chovají k nim, jejich matce, jiným ženám…) a vše aktualizují o vlastní postupně získávané zkušenosti. Ale také v podstatě odmala nasávají rady žen ze svého okolí. „Ty bývají ale málokdy pozitivní, a tak je pravda, že řada žen si vytváří mínění o mužích z těch nejhorších představ,“ vysvětluje britská expertka na sex a vztahy Tracey Cox.

Škodíme samy sobě

Jenže vše špatné, čemu předem uvěříte, zobecníte a aplikujete na celé mužské pokolení, negativně ovlivní veškeré vaše vztahy s muži. Tohle jsou nejčastější mýty, které ženám opravdu neprospívají.

1. Všichni chlapi zahýbají

Tohle nejčastěji vzniká ve chvíli, kdy to tak bylo mezi vašimi rodiči. Z „táta podváděl mámu“ je najednou „všichni chlapi podvádí“. Ale pokud věříte, že žádný chlap neumí být věrný, automaticky a hlavně předem z nevěry podezříváte i svého partnera. „Vlastně se s tím takhle dopředu smiřujete, a když se to přece jen stane, vztah nejspíš neukončíte. Protože přece to dělají všichni chlapi,“ říká Cox. Místo abyste hledala lepšího a věrnějšího muže, sama sebe uvězníte v nefunkčním vztahu, protože je to přece jedno. Má vám zahýbat Fanda, nebo Tonda?

Faktem ale je, že s věrností to mají muži a ženy velmi podobně – záletů se dopouští obě pohlaví. Pravda, muži o něco víc než ženy, ale žádný diametrální rozdíl to není. „Uvádí se, že asi 20 procent mužů své ženy během manželství podvede, u žen se uvádí asi 13 procent. Ale proč se na to nepodívat opačně? Celých 80 procent mužů se nikdy nevěry nedopustí,“ říká Tracey Cox.

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

S věrností to mají muži a ženy velmi podobně – záletů se dopouští obě pohlavíFoto: Jacob Lund, Shutterstock.com

2. Jde jim jen o sex

Jejich hlavní motivací je dostat ženu do postele, protože sex to je to, oč mužům kráčí. A aby dosáhli svého, udělají cokoli. Budou vám nadbíhat, zahrnovat vás lichotkami, budou milí, něžní, láskyplní, ale jakmile dosáhnou svého, bude po všem. „Jestli věříte tomuhle, je v podstatě jakýkoli váš vztah od samého počátku zatížen nedůvěrou a podezřením,“ tvrdí Tracey Cox. Asi se shodneme, že to není ideální, protože právě důvěra je základní stavební kámen fungujícího partnerství.

3. Jsou to sexuální mašiny

Kdykoli a kdekoli, vždy připraven, nikdy neřekne ne. Tak tohle se také o mužích říká, ale pravda je, že únava, špatná nálada, starosti, ale třeba i obyčejná chřipka je o chuť na milostné hrátky připraví úplně stejně jako ženy. A brzdí je i nervozita. „Řada z nich má obavy před prvním milováním s novou partnerkou, aby nezklamali. Obzvlášť pokud vás mají rádi,“ vysvětluje Cox.

4. Nechtějí se usazovat

Jsou to lovci, rozsévači, chomoutu se bojí jak čert kříže, potřebují volnost a rozlet. Pokud tomuhle věříte, není divu, že tlačíte na pilu, chcete toho svého vysněného rychle uhnat a on právě před tímhle raději uteče.

Klid, dámy, muži chtějí v podstatě to samé co ženy - laskavost, porozumění, jistotu, klid, bezpečí a někoho, kdo je miluje. „A průzkumy navíc dokazují, že mužům manželství prospívá. Jsou klidnější, méně riskují, víc o sebe pečují, což má dobrý vliv na jejich zdraví a na to, že se dožívají vyššího věku než celoživotní staří mládenci. Proč by tohle nechtěli?“ dodává Cox.

Načítám