Hlavní obsah

Skoro jako dvojčata: Sestry, které jedna druhou nezapřou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Zatímco u některých sourozenců okolí marně hledá zrnko podobnosti, u jiných platí, že se rozhodně nezapřou. Některé sestry z řad celebrit spojuje podobný úsměv nebo třeba tvar obličeje. Podívejte se na slavné dvojičky.

Článek

Při pohledu na tyto slavné sestry se možná zarazíte. Na některých fotografiích a z určitých úhlů pohledu se dá totiž jen těžko určit, kdo je kdo. Jsou si tak podobné, že by za sebe mohly klidně zaskakovat, a možná by to diváci ani nepoznali.

Mónica Cruz (43) a Penélope Cruz (46)

Tříletý rozdíl mezi sestrami není téměř poznat. Skoro se zdá, že se narodily jako dvojčata. Starší a známější Penélope je uznávanou španělskou herečkou a mladší Mónica se kromě herectví, ve kterém dostává spíše menší role, věnuje také modelingu, módnímu návrhářství a tanci. Její vášní je hlavně flamenco. Mít podobnou sestru se občas hodí. Když byla totiž Penélope při natáčení filmu Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) těhotná, v záběrech, kde bylo vidět její tělo, zaskočila Mónica.

Foto: Profimedia.cz

Mónica (vlevo) má stejné plné rty, tmavé vlasy a pronikavý pohled jako její sestra PenélopeFoto: Profimedia.cz

Dakota Fanning (26) a Elle Fanning (22)

I u dalšího sesterského dua hrozí, že si kdekdo mladé ženy (obě jsou herečky) splete. Starší Dakota patřila dříve k nejobsazovanějším dětským herečkám. Zahrála si například ve sci-fi filmu Válka světů (2005) režiséra Stevena Spielberga (74). Ani Elle od malička nezahálela. A objevuje se i v novějších dílech, hraje například hlavní roli v seriálu Veliká (2020) o ruské carevně Kateřině, a sklízí pochvalné komentáře kritiků i diváků.

Foto: Profimedia.cz

Sestry působí jako křehké víly. Dakota je vlevoFoto: Profimedia.cz

Erika Stárková (36) a Lenka Neužil Stárková

Transsexuálka Dáša ze seriálu Most!, respektive její herecká představitelka Erika Stárková, je na fotografii skutečně jen jednou. Druhá žena, která jako by jí z oka vypadla, je starší sestra. I ona se motá kolem filmu, ale nevěnuje se herecké dráze, nýbrž pracuje jako produkční. Jejím manželem je herec Václav Neužil (41), se kterým vychovává syna Vincenta (3).

Foto: Profimedia.cz

Slavnější a mladší Erika (vlevo) jako by sestře z oka vypadlaFoto: Profimedia.cz

Jenovéfa Boková (28) a Kristýna Liška Boková (39)

Jedenáctiletý věkový rozdíl jako by neexistoval. Když se vedle sebe postaví sesterské herecké duo, jen obtížně se posuzuje, kdo je starší a kdo mladší. Spojuje je stejná barva vlasů, tvar obličeje, podobný úsměv a také herecké nadání. I když mladší Jenovéfa by se dala, jakožto držitelka Českého lva za hlavní roli v dramatu Chvilky (2018), považovat za úspěšnější. Bývalá manželka Pavla Lišky (49) Kristýna si zahrála například ve snímku Bourák (2020) či Občanský průkaz (2010).

Foto: Profimedia.cz

Kristýna Liška Boková (vpravo) rozhodně nepůsobí jako o jedenáct let staršíFoto: Profimedia.cz

Nicky Hilton (37) a Paris Hilton (39)

Blonďaté sestry, které se narodily do zlaté klícky, protože jsou dědičkami hotelového impéria, měly život už od narození dost usnadněný. Jsou si velmi blízké a často se spolu objevují na veřejnosti, tak trochu jako sestry Olsenovy. Zdá se ovšem, že mladší sestra je paradoxně rozumnější než starší Paris. Ta totiž v minulosti vymetala jeden večírek za druhým. Teď už je ale o poznání klidnější, a dokonce podstupuje umělé oplodnění. S partnerem si přejí dvojčata.

Foto: Profimedia.cz

Sestry mají společnou vášeň v drahém oblečení. Paris je vlevoFoto: Profimedia.cz

Cardi B (28) a Hennessy Carolina (25)

Tmavé vlasy a pleť a pořádně plné rty. To jsou společná poznávací znamení slavné rapperky Cardi B a její mladší sestry. Ta se částečně živí jako modelka a je také zručnou make-up artistkou. Mnohdy se stará o sestřinu vizáž. Obě jsou si velmi blízké a Hennessy je dokonce kmotrou rapperčiny dcery Kulture Kiari Cephus (2).

Foto: Profimedia.cz

Cardi B (vlevo) se nechává od své sestry líčit na vystoupeníFoto: Profimedia.cz

Solange Knowles (34) a Beyoncé (39) 

Zářivé úsměvy i nadání pro hudbu a tanec spojuje sestry, mezi kterými je pětiletý věkový rozdíl. Ten jim ale nebrání v tom, aby byla jedna pro druhou skvělou kamarádkou. Zášť mezi nimi prý není, přestože Solange musí žít ve stínu slavnější sestry. Vídají se prý alespoň jednou týdně a jejich děti vyrůstají spíše jako sourozenci.

Foto: Profimedia.cz

Solange (vlevo) se s Beyoncé občas objeví na jednom pódiuFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám