Hlavní obsah

Slavné rodinné spory celebrit: Kdo se hádal třeba o peníze?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Mezilidské vztahy jsou dost složité a často představují velmi tenký led. Přestože se lidé většinou snaží držet rodinné spory v tajnosti, celebritám se stává, že rozepře vyplavou na povrch. Kteří slavní příbuzní si nemohli nebo ještě nemohou přijít na jméno?

Článek

Rodina má být přístavem bezpečí a pohody, ale ne vždy to tak je. Názory jejích členů mohou být natolik rozdílné, že mohou vést k vášnivým a někdy celoživotním sporům.

Jiří Sovák (✝79) a syn Jiří Schmitzer (71) 

Otce a syna se stejným křestním jménem pojila krev a herecké nadání, ale další styčné body se hledají jen těžko. Jejich vztah byl od počátku velmi komplikovaný a negativně se na něm podepsalo nejen pracovní vytížení Jiřího Sováka, ale také rozvod rodičů. Přestože spolu natočili film Marečku, podejte mi pero (1976), jejich vztahy rozhodně nebyly vřelé. A ještě se vyostřily později v tom samém roce, kdy Schmitzer v opilosti srazil chodce, který přišel o život. Dostal tři roky natvrdo, pro dobré chování byl po roce a půl propuštěn. Jeho otec ho za to vydědil, nikdy mu neodpustil, a syn mu potom nepřišel ani na pohřeb.

Foto: Profimedia.cz

Otec (vlevo) se synem se neusmířili ani před smrtí toho staršíhoFoto: Profimedia.cz

Lucie Vondráčková (40) a teta Helena Vondráčková (73) 

V minulosti si zpěvačky, které pojí vztah tety a neteře, střihly několik společných televizních duetů, ale pěknou řadu let už se nestýkají. Rozbuškou sporu se stal vztah a následné manželství Heleny Vondráčkové s Martinem Michalem (61), kterého si zpěvačka vzala v roce 2003. Helenin bratr a otec Lucie Jiří (69) proti jejímu manželovi několikrát veřejně vystoupil. Nelíbily se mu zejména četné soudní spory, které manželé vedli s médii, ale třeba i se zpěvačkou Martou Kubišovou (78). Sestra podle Vondráčka ztratila veškerou soudnost a velká rodina se roztrhla.

Foto: Profimedia.cz

Teta (vpravo) se se svou neteří už léta nestýká. Společně je můžete vidět leda tak na archivních záběrechFoto: Profimedia.cz

Meghan Markle (39) a sestra Samantha Markle (56) 

Manželka prince Harryho (36) má napjaté vztahy nejen se členy britské královské rodiny, ale i se sourozenci. V roce 2018 je nepozvala na vlastní svatbu a bratr Thomas Markle Jr. (54) a nevlastní sestra Samantha Markle (56) si to s ní vyřídili skrze média. Po pozvání evidentně hodně toužili, i přesto že se s Meghan skoro nevídali. Sestra ji obvinila z toho, že roztrhla celou rodinu, že je falešná a že touží jen po slávě podobné té, které se těšila Harryho matka, princezna Diana (✝36).

Foto: Profimedia.cz

Kvůli roztroušené skleróze je Samantha Markle (vpravo) už léta na invalidním vozíkuFoto: Profimedia.cz

Ariel Winter (22) a matka Crystal Workman 

Herečku, kterou proslavil seriál Taková moderní rodinka (2009–2020), poznamenaly nepříjemnosti s vlastní matkou. Kvůli psychickému i fyzickému týrání, kterého se měla matka na Ariel dopouštět, dokonce požádala hereččina starší sestra v roce 2012 o její opatrovnictví. Tak se mohla po čtrnácti letech konečně od své matky osvobodit. To jí pomohlo zlepšit vztah s otcem.

Foto: DFree - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Herečka (vlevo) je šťastná, že se po letech strádání od matky osvobodilaFoto: DFree - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Jennifer Aniston (51) a matka Nancy Dow (✝79) 

Blízký vztah nepojil ani herečku ze seriálu Přátelé (1994–2004) s její matkou, která zemřela v roce 2016. Nikdy si příliš nerozuměly. Jennifer Aniston se vyjádřila v tom smyslu, že její matce šlo jako bývalé modelce hlavně o to, jak vypadají před ostatními. Později se jejich cesty rozdělily, herečka dokonce matku ani nepozvala na svatbu s Bradem Pittem (57). Když však musela posledních několik let života bojovat Nancy Dow s následky prodělaných mrtvicí, přece jen k sobě našly cestu.

Foto: DFree - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Vztahy se matce a dceři (vlevo) nakonec podařilo alespoň částečně urovnatFoto: DFree - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Rihanna (32) a otec Ronald Fenty (66) 

O napjatém vztahu s otcem mluvila zpěvačka během let několikrát a hodně otevřeně. Nenáviděla ho zejména proto, že týral její matku. Po mnoha letech dokázala Rihanna svému otci odpustit, ale usmíření nemělo dlouhého trvání a následoval dokonce soudní spor. Ten odstartoval v roce 2019. Zpěvačce se totiž nelíbilo, že její otec začal parazitovat na úspěchu její značky Fenty.

Foto: Profimedia.cz

Společné fotky jsou kvůli sporům už nějakou dobu minulostíFoto: Profimedia.cz

Adele (32) a otec Mark Evans (56)

Ve svém projevu po získání Grammy v roce 2017 zpěvačka poděkovala svému manažerovi a prohlásila, že ho miluje tak, jak by asi milovala svého otce, kdyby s ním měla dobré vztahy. Ty ale nemá už velmi dlouho. Mark Evans totiž rodinu opustil, když byla Adele ještě malá holčička. Byl tehdy závislý na alkoholu a podle toho, co uvedl v rozhovoru, nechtěl, aby ho dcera vídala opilého. Po letech ovšem zpěvačka připustila, že by se mezi nimi mohl nějaký vztah vytvořit. Ne vztah otce a dcery, ale přátelský.

Foto: Profimedia.cz

Z ceremoniálu si Adele v roce 2017 odnesla 5 cen. Při děkovné řeči zmínila i svého otce, ale ne zrovna pozitivněFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám