Hlavní obsah

Skvělý týden zaručen! 4 věci, které udělejte každou neděli

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také už nejpozději v neděli po obědě začínáte mít „nedělí“? Čas, kdy je pořád ještě víkend, ale vy už tak trochu prožíváte pondělní stres. Pojďte na to jinak! Víme, co v tuhle dobu udělat, abyste si zajistili pohodové pondělí a lepší týden.

Článek

Lidé nedělí nemají rádi. Je vám při představě, že před sebou máte zase týden plný stresu a nestíhání, také trochu nevolno? Buďte šikovní a naučte se z neděle vytěžit co nejvíc. Když zvládnete následující čtyři věci, můžete si zajistit lepší pondělí a možná i celý týden.

1. Zacvičte si o den dřív

Pro drtivou většinu lidí, kteří chodí pravidelně do posilovny, je jedním z tréninkových dnů pondělí – proto jsou v tento den ve fitcentrech špičky. Cvičení v přecpané posilovně vás spíš otráví, než nabudí, a dá vám další důvod, proč nesnášet pondělí, nebo ještě hůř – sportování celkově.

Když si místo v pondělí zacvičíte o den dříve, můžete si užít luxusu skoro prázdného sportoviště. To ale není jediné plus nedělního tréninku. Pokud v pondělí ráno vyrazíte z domu s myšlenkou, že celý den budete v jednom kole a skončí to až večer, uvidíte všechno jen černě. Mnohem lepší je vědomí, že už jste si aktivně zatrénovali včera a odpoledne po práci máte volno.

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Mačkat se v pondělí po práci ve fitku, anebo si užít prima cvičení už v neděli?Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

2. Zůstaňte off-line

Blížící se pondělí poznáte i z internetu a sociálních médií. Vaši přátelé se v neděli odpoledne teatrálně loučí se super víkendem, sítěmi se opět začínají šířit chuťovky z krimi zpravodajství, do toho padne ještě pár vtípků na pondělní rána v kanceláři...

Berte neděli jako den, kdy se odpojíte. Zůstaňte off-line. Nemyslete na to, co se děje kdesi v dálkách, nestresujte se věcmi, které nemůžete ovlivnit. Od pondělí si toho užijete až až. Budete to ale zvládat lépe, když do nového týdne vyrazíte s vyčištěnou hlavou.

3. Připravte si obědy do krabičky

K lepšímu týdnu vám dopomůže i pár praktických věcí. Jestli se snažíte jíst zdravě, případně jen chcete trochu šetřit, možná sázíte na obědy do krabičky. Připravte si je v neděli na pět dní dopředu. Usnadní vám to celý pracovní týden, navíc hned od pondělí budete vědět, na jaké mňamky se máte těšit.

Není samozřejmě nutné vařit pět jídel. Postačí klidně jen dvě s drobnými obměnami. Nachystejte si zeleninový bulgur a jednou si k němu přidejte tuňáka, podruhé tofu nebo tempeh, potřetí dvě vejce natvrdo a trochu sýra. Oblíbenou omáčku doplňte rýží a jindy těstovinami s pečenou zeleninou. Nebo si k rýži upravte na jeden den lososa, na druhý krůtí prso – obojí můžete péct zároveň.

Foto: VICUSCHKA, Shutterstock.com

Připravte si obědy předem: budete se mít na co těšitFoto: VICUSCHKA, Shutterstock.com

4. Ať jste jako ze škatulky

Mnoha ženám, ale i některým mužům zpříjemní pracovní dny prostý fakt, že jim to sluší. Udělejte proto v neděli všechno nezbytné, abyste si v pondělí ráno připadali jako ze škatulky. A je jedno, zda k tomu dopomůže olejová koupel, pleťová maska, holení, manikúra, pedikúra, nebo maska na vlasy.

Z vlastní zkušenosti také můžeme doporučit přípravu outfitů na několik dní dopředu. V tomhle případě se v zásadě jedná o příjemnou a zábavnou věc – pokud ji tedy nenecháte na pondělní ráno, až zase nebudete stíhat.

Zažíváte pondělní stres už v neděli?

Reklama

Načítám