Hlavní obsah

Sladkých 17! Millie Bobby Brown ze Stranger Things slaví

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být světoznámou hereckou hvězdou, mít vlastní kosmetiku, stát se tváří několika věhlasných značek. To se ve zkratce podařilo mladé slečně, kterou znáte možná spíš jako Eleven ze seriálu Stranger Things. Dnes slaví 17. narozeniny.

Článek

Millie Bobby Brown je jednou z nejmladších hereček, která byla nominována na televizní cenu Emmy. Ve 14 letech, tedy v roce 2018, ji magazín Time zařadil na seznam nejvlivnějších lidí. Na první pohled se zdá, že mladá herečka nezná nic jiného než úspěch. Seznamte se!

Na jedno ucho neslyší

„Chci hrát ve filmu,“ řekla osmiletá Millie svým rodičům. Ti se rozhodli její sen splnit a ve všem ji podpořit. A vyplatilo se.

Narodila se ve Španělsku, ale v jejích čtyřech letech se rodina vrátila do Anglie, odkud její rodiče pochází. Pak žili na střídačku ve Spojených státech a v Británii podle toho, jak se vyvíjela herecká kariéra jejich dcery.

V profesi ji nepřekáží ani to, že slyší jen na jedno ucho. Narodila se totiž s částečným sluchem a o ten časem v jednom uchu definitivně přišla. Má tři sourozence, starší jsou bratr Charlie a sestra Paige a mladší sestra Ava.

Foto: Profimedia.cz

Desetiletá Millie Bobby Brown v mysteriózním seriálu Intruders (2014), česky Nezvaní hostéFoto: Profimedia.cz

Stranger Things: hit, který ji proslavil

V jedenácti letech získala roli Eleven, která jí zajistila popularitu po celém světě. Původní netflixový seriál Stranger Things (2016–2019) se stal hitem. Nechybělo ale mnoho a s herectvím skončila. Nedařilo se jí tehdy na castinzích a po tom, co jí utekla postava Lyanny Mormont ve Hře o trůny (2011–2016), to už chtěla vzdát. „V hereckém odvětví slyšíte víckrát ne než ano,“ řekla v jednom rozhovoru.

Nedostala ani roli ve filmu Logan: Wolverine (2017), o kterou se ucházela, a o fous ji minulo i pokračování úspěšných X-menů vedle Hugh Jackamana (52). Zahrála si ale v seriálu Intruders (2014), Taková moderní rodinka (2009–2020) nebo Once Upon a Time in Wonderland (2013–2014). Hrála také v akčním filmu Godzilla II Král monster (2019) a na letošní březen se připravuje pokračování, Godzilla vs. Kong.

Foto: Profimedia.cz

Eleven v první řadě Stranger Things (2016). Čtvrtá série měla být už dávno hotová, ale natáčení zbrzdila pandemieFoto: Profimedia.cz

Cena Emmy

Kvůli seriálu Stranger Things si musela oholit hlavu a u první pusy ji pozoroval celý filmový štáb. Pro jedenácti dvanáctiletou holku je to docela nářez, nemyslíte? I tyhle oběti ale zvládla a vysloužila si pár hereckých ocenění. Dokonce byla za svůj výkon nominována na televizní ceny Emmy, což byl tehdy v jejích třinácti letech velký úspěch.

Další věc, kterou musela obětovat, je bezesporu soukromí a nárok na normální život. Středoškolské učení vměstnává do nabitého rozvrhu a má povoleno domácí studium.

Zatím to vypadá, že se slávou se potýká bez větších problémů. Když se podíváte na některý z rozhovorů, a klidně může být čtyři roky starý, je vám jasné, že tahle holka se pro herectví a šoubyznys narodila. Ve svých letech dokáže mluvit beze studu a bezprostředně a působí mnohem vyzrálejším dojmem než jako teenagerka.

Foto: Profimedia.cz

Téhle slečně je sedmnáct? Omyl, tady jí bylo dokonce jen šestnáct. Poslední fotka ze slavností akce je právě z loňského lednaFoto: Profimedia.cz

Producentkou v 16 letech

Když se vám líbí knižní příběh, tak si ho prostě natočíte sami. To přesně udělala Millie Bobby Brown, která si zahrála hlavní roli mladší sestry Sherlocka Holmese ve filmu Enola Holmes (2020) podle knižní předlohy Nancy Springer (72). Hereččina rodina totiž vlastní produkční společnost, a tak si sehnali studio, režiséra, scénáristu a film byl na světě.

Přiznala, že zkusit si také jinou práci kolem filmu bylo skvělou zkušeností. Zároveň si užila natáčení i díky skvostnému obsazení. Enolinu matku hraje Helena Bonham Carter (54), kterou Millie obdivuje, a Sherlocka ztvárnil Henry Cavill (37).

Foto: Profimedia.cz

Millie Bobby Brown jako sestra Sherlocka HolmeseFoto: Profimedia.cz

Vlastní kosmetika a UNICEF

A to ještě není všechno! Ve čtrnácti letech se stala nejmladší vyslankyní dobré vůle pro UNICEF. Jak později přiznala, bylo to jejím velkým snem.

Několikrát si zkusila i pozici modelky, s její krásou se tomu nedivíme. Stala se tváří značky Calvin Klein, brýlí Vogue nebo šperků Pandora a je oficiálně pod křídly modelingové agentury IMG Models, která má ve svém portfoliu třeba Ashley Graham (33). Založila si také vlastní kosmetiku Florence By Mills, která cílí na její věkovou skupinu a je k dostání i v Česku.

Millie B. Brown a láska

A co její lásky? V sedmnácti letech toho logicky ještě moc nestihla. První přítel, se kterým se pochlubila, byl zpěvák Jacob Sartorius (18). Chodili spolu sedm měsíců a rozešli se v červenci 2018. Posledním byl Joseph Robinson (18), se kterým randila osm měsíců, do loňského srpna. Teď jí asi čas na lásku ani nezbývá, když vezmeme v potaz, v čem všem se stíhá angažovat.

Foto: Profimedia.cz

Herečka v kampani pro svou vlastní kosmetikuFoto: Profimedia.cz

10 momentálně nejlepších seriálů. Už jste viděli všechny? 

Reklama

Související témata:

Načítám