Hlavní obsah

Letos jim je 30 a jedou bomby. Slavné děti roku 1991

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Mít ve 30 letech rozjetou kariéru a vydělávat miliony, či alespoň statisíce? Sklízet pozitivní kritiky za výkon, vyprodávat stadiony a objevovat se pravidelně na plátnech kin nebo televizních obrazovkách, o tom sní skoro každý umělec a mnohým se to povedlo. My se tentokrát zaměřili na slavné, kteří letos oslaví třicítku a úspěšně naplňují svůj sen.

Článek

Rok 1991? Premiéru měla Obecná škola a Mlčení jehňátek, Michael Jackson (†50) vydal megahit Black or White. Nosily se šusťákovky a ledvinky v pase a začínalo se koketovat s crop topy.

Devadesátkové děti poslouchaly už hudbu z cédéček, ale vždy před vložením do přehrávače je očistily o tričko, to se tak prostě dělalo, ale mnohé stále nahrávaly písničky z rádia na kazety. Filmy a seriály se stále nahrávaly na VHS kazety, a když vám někdo z rodiny omylem přehrál oblíbený díl, byla z toho válka. A v roce 1991 se narodily i děti, o kterých v současné době čím dál víc slýcháme.

Berenika Kohoutová

Do širšího povědomí se dostala díky epizodě Soukromých pastí Tatínkova holčička (2008) a dnes je považována za jednu z nejtalentovanějších hereček a zpěvaček u nás. Hraje ve filmech, seriálech a v divadle, natáčí desky a s kamarádkou Marikou Šoposkou (31) vydaly i knihu. Zároveň má pěkně prořízlou pusu a ráda provokuje: na svém Instagramu uměla vyvolat pozdvižení polonahými fotkami. Ale co se vloni stala maminkou dcery Loly, provokací ubylo a roztomilosti přibylo.

Foto: Profimedia.cz

Pražská Kampa žila dva roky divadelní hrou Meda. Letos by měla mít premiéru hra o životě Jana Wericha (1905-1980) a Berenika Kohoutová se v této novince objevíFoto: Profimedia.cz

Denisa Nesvačilová

Že je vám příjmení Nesvačilová povědomé? Letošní třicítka Denisa je sestřenicí herečky a režisérky Petry Nesvačilové (35). Denisu poznáte podle zrzavé hřívy a hrála například ve filmu z prostředí beach volejbalu Přes prsty (2019). Když bylo oznámeno, že nastoupí do seriálu Slunečná, zažila si vlnu hejtů – diváci se báli, že příliš zamíchá dějem a naruší vztahy jejich oblíbených postav. Na své sociální síti ukazuje, jak je pro ni důležitá rodina a přátelství (nejen) mezi ženami.

Foto: Profimedia.cz

Když u herečky Aleny Dolákové (31) doma probíhal křest její knížky Anna z Hollywoodu, Denisa Nesvačilová nemohla chybět. Jsou velké kamarádkyFoto: Profimedia.cz

Ladislav Ondřej

Jeho jméno povědomě až tak nezní, ale když se řekne Jakub Mázl, budou doma asi skoro všichni. V seriálu Ordinace v růžové zahradě (2005–současnost) hraje už roky syna doktora Čestmíra Mázla (Petr Rychlý, 55). Začínal v reklamách, v současnosti kromě seriálu točí i filmy, a když nejsou zavřená divadla, hraje také v divadle. S představením Trapas nepřežiju! aneb Ten řízek nezvedej objíždí s kolegyní a kamarádkou Michaelou Dolinovou (56) základní školy a učí žáky druhého stupně základům etikety, což teď kvůli epidemiologickým opatřením není možné.

Foto: Shutterstock.com

Taky si jej pamatujete „takhle malinkého“, když hrál v reklamách a začínal v Ordinaci?Foto: Shutterstock.com

Emily Ratajkowski 

Modelka s nekonečnýma nohama, která bojuje za práva žen a hlásá, že zástupkyně něžného pohlaví mohou být čímkoli chtějí a neměly by se nechat semlít diktátem společnosti. Občas si neholí podpaží, píše úderné fejetony, na druhou stranu na červený koberec vždy nakráčí spíš neoblečená a své sociální sítě plní sexy snímky.

Nyní čeká s manželem své první dítě a my jsme zvědaví, jak bude děťátko oblékat, protože pohlaví vědět nechtějí – počkají si, až jim to potomek v 18 letech sám řekne, což uvedla v rozhovoru pro Vogue.

Foto: Profimedia.cz

Většina modelek uvádí jako svůj nej outfit džíny a bílé tričko. U Emily by to byly rozhodně plavkyFoto: Profimedia.cz

Emma Roberts 

Je neteří slavné Julie Roberts (53), ale že má i velký umělecký talent, přesvědčila herečka a zpěvačka s nakažlivým úsměvem mnohokrát. Poprvé si zahrála ve filmu Kokain (2001) vedle Johnnyho Deppa (57) a Penélope Cruz (46). A z rolí puberťaček přešla plynule v mladé ženy, které neví, zda se usadit nebo žít cool single život. V komedii Sváteční rande (2020) byla skvělá. A k letošním třicetinám si nadělila dárek trochu dřív: na konci minulého roku se stala maminkou chlapečka.

Foto: Profimedia.cz

Málokdo je své tetě podobný jako populární herečka, co říkáte?Foto: Profimedia.cz

Ed Sheeran 

Geniální britský muzikant, jehož koncertní turné lámou rekordy ve výdělečnosti, vystupuje bez doprovodné kapely a pomáhá si přednahranou hudbou. Stále působí skromně, ale přiznává, že má za sebou roky bojů s nejrůznějšími závislostmi a trpí úzkostmi a sociální fobií. Trpěl šikanou, na jeho koncerty nikdo nechodil a poznal i život na ulici. Dnes je hvězda, loni se stal poprvé otcem a dcerce dali s manželkou velmi originální jméno.

Foto: Profimedia.cz

Hraje pro statisíce fanoušků, ale raději se přestal kamarádit s většinou přátel a hospodu si otevřel na svém sídle, je z lidí nesvůjFoto: Profimedia.cz

Shailene Woodley

Byla jednou z hlavních hrdinek populárního seriálu Sedmilhářky (2017–2019). Hrála Jane, která otěhotněla během znásilnění a snaží se na ten hrůzný zážitek zapomenout a být tu pro svého syna. Ale ona se proslavila dávno předtím, byla totiž hvězdou seriálu Tajný život amerických teenagerů (2008–2013): představovala tu Amy, která otěhotněla v 15. A pak i Hazel ve filmu Hvězdy nám nepřály (2014), kde jejich polibek s kolegou Anselem Elgortem (26) získal cenu MTV jako nejlepší filmový.

Foto: Profimedia.cz

Pro mnoha české diváky byla objevem Sedmilhářek, ale v USA je hvězdou už dávnoFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám